RealvärdeRing

2010-08-18

Undrar väl lite väl retoriskt om Greklands förhandlingar med Tyskland, som i åratal har försett Grekland med allt från ubåtar till Leopard stridsvagnar eller skyttevagnar från Rheinmetall. Verkligen egentligen förbättrar den Grekiska ekonomin....? Ett Tyskland, kan det ju tilläggas, som i dag är världens tredje största vapenexportör med över en tiondel av den globala militärexporten. Med tanke på att media nu helt har tagit ner belysningen av de Grekiska problemen. Detta borde ju rimligtvis fler än jag finna åtminstone en smula anmärkningsvärt.

Med avseende på ihåliga ekonomier och valuta, så kan man ju undra hur många som egentligen har klart för sig att Amerika som är 234 år gammalt, faktiskt har skapat mer än hälften av nationens penningmängd under de senaste fyra åren. Det blir nog måhända lite svårare att hävda detsamma vad gäller nyttofunktionerna som valutan skall beskriva värdet på. Man kan ju utan vidare spisning konstatera den oundvikligen förestående förändringen av valutavärdet, således inte torde vara av det ökande slaget.

Utifrån en slutsats som förmodligen även kan dras av andra än mig, så är det nog inte helt orimligt att anta att detta kan vara en del av problemet och att det kanske är därför med hänvisning till dollarn och dess framtida värde alltså , som OPEC: s Mahmoud Ahmadinejad säger: "De får vår olja och ger oss en värdelös papperslapp . "Det är en föga tröstande kommentar till de amerikanska spararna som satsar sin ekonomiska framtid på " värdelös bit av papper " i form av sparkonton, penningmarknaden, konton och innehav av olika finansiella obligationer.

Så att Fed nu denna vecka gjort det fullt klart att ytterligare kvantitativa lättnader är på väg och att spararna i dollarinvesteringar inte kommer att vara skyddade till någon grad av Washington.  Detta faller sig ju således som en riktig gammelgärdsgård. Huruvida detta emellertid kommer som ett glädjens bud till alla som sparat i dollar, det kan ju möjligen vara lite osäkert

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram