Det gäller att välja frågor.

2010-08-16

Som jag ser det finns det några grundläggande problem med hur vi har utformat vår regeringsform. Ett problem är att politiskt valda tjänstemän drivs att föra politik med kortsiktiga effekter framför det långsiktiga intresset, eftersom politiker måste vara populära medan de är i tjänst om de vill bli omvalda. För närvarande har vi själva sinnebilden för kortsiktiga beslutsfattare. De uttryckligen "gör allt som krävs" för att "lösa ett problem i taget" och "ta itu med de oavsiktliga konsekvenserna senare".

Att tro att våra politiker skulle ansvar för mer än den egna makten och dess välbefinnande, det ligger således en rätt bra bit utanför sakens egen natur och är nog ingenting som vi därför kan förvänta oss skall inträffa inom ramen för det rådande systemet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram