Spinning

2010-08-12

General Hossein Moghadan en topp tjänsteman i republikanska gardet, berättade för Associated Press att Iran har grävt massgravar för kropparna av amerikanska soldater i händelse av att Israel och USA skulle gå till attack.

Moghadam sade för att styrka detta att republikanska gardet grävde massgravar på 1980-talet för irakiska soldater då Iran var i krig med Irak, under Saddam Hussein, en insats stödd av Förenta staterna, Israel, och centralbankerna. Den insatsen - kostnaden i liv i slutändan för Iran och Irak blev runt en miljon döda. Att kriget var emellan muslimer och att muslimer måste begrava varandra, det glömde generalen visst att nämna.

Med tanke på CIA: s framgångsrika ansträngningar att destabilisera Iran, är kommentaren rent groteskt ironisk.

År 1953 inledde CIA Operation Ajax, en kupp för att störta Irans demokratiskt valde president, Muhammed Mosaddeq. CIA installerade därefter snabbt monarken Shah Mohammad Reza Pahlavi. Shahens hemliga polis, Savak, utbildades av CIA och israeliska Mossad och var lika brutal och skrämmande som någonsin det nazistiska Gestapo under andra världskriget .

CIA försåg sedan Shahen och hans sadistiska hemliga polis, med listor på kommunister och andra anti Anglosaxiska politiska dissidenter att torteras och mördas, i gammal vanlig traditionell kolonialstil á la Sykes-Picot.

I slutet av 1970-talet började CIA aktivt arbeta för att avsätta shahen och installera en radikal islamisk regering i Iran, eftersom religion är ett mera ålderdomligt verktyg för att utöva makt.

År 1980 visade studenterna i Iran en promemoria för den Amerikanske nationella säkerhetsrådgivaren Zbigniew Brzezinski som vidarebefordrade denna till statssekreteraren Cyrus Vance och rekommenderade en destabilisering av den iranska regeringen med hjälp av Irans grannländer. Vilket till och med enligden officiella historieskrivningen sedan blev fallet.

F. William Engdahl (A Century of War : Anglo - American Politics Oil och den nya världsordningen) Och Robert Dreyfuss (Devil 's Game : hur USA hjälpt Släpp loss fundamentalistisk islam) har redovisat alla uppgifter om denna destabilisering process.

Författarna drar ur detta slutsatsen att CIA planerade att använda iranska islamister för att främst förstöra den kommunistiska styrkorna i landet , stödja CIA: s Mujahedin (senare al- Qaida ) i Afghanistan och sprida islamisk fundamentalism i Sovjetunionen.

Rockefeller genom Bilderberg såg till att Brzezinski träffade Saddam Hussein - som senare skulle bli kulissen av djävulen förkroppsligad - i juli 1980 i Amman , Jordanien, för att diskutera dessa gemensamma ansträngningar för att destabilisera Iran.

Troligtvis kommer detta att bli svårt att få ur Saddam Hussein, och Brzezinski kanske inte heller han är alltför talför kring vad som omtalades i Amman den gången, vilket alltså inte undanröjer dokument som styrker förhållandet.

I och med alla hans samarbeten med CIA, skulle Saddam och Irak lida ett särskilt ont destabilisering program som skulle leda till mordet på över en miljon av hans landsman , inklusive 500.000 barn. Vilket inte tycks ha bekommit honom med hänsyn till det historiska förlopp som följde.

Resten är Historia.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram