Idiotering

2010-06-30

Precis som den galna släktingen till sist förlorar familjens tilltro håller nu centralbanksystemet på att förbruka de sista resterna av tilltro som befolkningen har kvar. I detta kan man möjligen ställa sig frågan om inte det senaste utspelet från Centralbanksfären och Federal Reserve verkligen kan vara allvarligt menat med tanke på hur dumt det är?

Kartik Athreya , chefsekonom för Richmond Fed, har skrivit ett dokument där Federal Reserve fördömer ekonomiska bloggare som kroniskt dumma och ett hot mot allmän ordning .

Urdokumentet framgår följande:

Ekonomisk-politiska frågor bör begränsas till ett prästerskap med rätt post-doc meriter , vilket naturligtvis skulle ha uteslutit David Hume , Adam Smith , och otvivelaktigt John Maynard Keynes ( med matematik examen ) .

" Debattörer som inte har tagit minst ett år av PhD kurser i en anständig ekonomi, i det svenska systemet motsvarande skrivit licensiatavhandling), kan inte meningsfullt att dryfta den ekonomiska politiken. "

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta åt en sådan enfaldighet?

Jag är för övrigt utan någon licensiatavhandling, villig att ta mig an i princip vilken ekonomisk debatt som helst, eftersom dessa alltid bygger på det fundamentala faktum att ekonomin i princip alltid mäts i valuta och vetskapen om mekansimerna och funktionen bakom valutabildningens pengaskapande effekter, gör den ekonomiska vetenskapen lika mekanisk som vilken mopedmotor som helst.

Att nu diverse "vetenskapsmän" ger uttryck för att de ser sina roller reducerade till att som planekonomiprofessorer, magnetisörer och uroskopologer hamna på den vetenskapliga soptippen, kan väl kanske i någon mänsklig mån ursäkta deras uppvisade beteende. 

" Ekonomi är svårt. Det går bara inte att tro hur oerhört enormt mind- boggingly svårt det är . Jag menar du kanske tror att göra Sunday Times korsord är svårt, men det är bara jordnötter i en jämförelse med ekonomi. Och eftersom det är så svårt , borde folk inte gå och sladdra om det, och låtsas som det är så lätt . I själva verket skulle vi alla bättre om vi bara ignorerade dessa clowner. "

Jag håller upp min hand för Dr Athreya och erkänna mig skyldig . Jag är liksom andra mycket djupt tacksam för Bruce Krasting blogg för att föra denna svidande kritik till min kännedom.

Dock kan Dr Athreyas påståenden givetvis inte tillåtas att passera. Den nuvarande generationen av ekonomer ha ju trots allt lett världen till en katastrofal återvändsgränd, eller menar han att de inte har gjort detta heller?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram