Hur det ena leder till det andra i Ring

2010-06-30

Aktie- och råvarumarknaden går mot en avgrund. Det drastiska uttalandet kommer ifrån Andrew Roberts, chef för Royal bank of Scotlands kreditgrupp. Samtidigt så drabbas banksystemets lojala medarbetare Angela Merkel av motgångar i form av det presidentval som idag pågår i Tyskland och som kan komma att påverka styrkeförhållandena den Tyska Bundestag.

Den föga spirituelle karriärpolitikern, vilket kanske kan ses som en tautologi, som är Merkels kandidat röner ordentligt motstånd ifrån en för mig lite obekant förmåga.

 Merkels kandidat , Christian Wulff, säkrade flest röster men han fick inte absolut majoritet i 1244 - sätet , där de borgerliga partierna har en majoritet med 21 , som innehar 644 platser.

Presidentkandidat Joachim Gauck , alltså vänster med Tyska mått mätt klarade att driva valet till en andra omgång.

En absolut majoritet av 623 röster behövs också vid andra valomgången , men bara en enkel majoritet i en tredje omröstning. Mr Wulff säkrat 600 av de avgivna 1.242 rösterna medan hans främsta motståndare , Joachim Gauck , fick 499 röster.

Valet gäller i huvudsak en ceremoniell post, men eftersom detta ses som ett rösttest för Angela Merkel, efter en rad politiska bakslag. Hon har  nog väntat sig ett resultat som tyder på att landet är benäget att ge henne en andra chans efter den exempellösa djupdykningen som förevarit i hennes offentliga stöd .

Tyskofober anser att ett fel på hennes kandidat Mr Wulff, kan bli början till slutet för henne som ledare för Europas största ekonomi  och politisk instabilitet är ju ingentig som bankerna i allmänhet och nu i synnerhet, uppskattar.

Men att Merkel skulle förlora i detta läge får nog anses som mindre troligt än den gång det av en någon anledning försvann 200 000 röster 1932, vilket gjorde att hela valprocessen fick gå en omgång till, med det föga okända resultatet att en viss Österrikare som just i dagarna blivit Tysk medborgare, kunde fortsätta sin väg till makten och den fortsatta etableringen av BIS och IMF kunde äga rum. Och att tro att samma liga skulle snubbla på sina egna metoder det är nog att hoppas lite för mycket.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram