Frågor som behöver svar omgående.

2010-06-17

# 1) Barack Obama har godkänt utplaceringen av mer än 17.000 National Guard medlemmar längs Gulf kusten för att användas "vid behov" av guvernörerna. Så vad ska alla dessa National Guard trupper göra exakt? Kommer trupperna kommer att användas för att stoppa oljan eller att kontrollera allmänheten?

# 2) Barack Obama har också meddelat att han skapar en "Gulf återhämtnings tsar" som kommer att ansvara för övervakningen av renoveringen av Mexikanska Gulf regionen efter oljeutsläpp. Så är att utse en "tsar" Obamas idé om att ta ansvar för en situation som denna?

# 3) Eftersom det är så otroligt giftigt, har den brittiska Marine Management Organisation helt förbjudit Corexit 9500, så om det alltså var ett stort oljeutsläpp i den brittiska Nordsjön, så skulle BP inte kunna använda det. Så varför är BP tillåts använda Corexit 9500 i Mexikanska golfen?

# 4) Det rapporteras att 2,61 ppm Corexit 9500 (blandat med olja vid ett förhållande på 1:01 o) är dödliga för 50% av fisken som exponeras för det inom 96 timmar. Det innebär att 1 gallon(3,8 liter) Corexit 9500/oil blandning kan medföra 383.141 liter vatten blir mycket giftigt för fisk. Så varför BP tillåts att dumpa 1.021.000 liter Corexit 9500 och Corexit 9527 i Mexikanska golfen, och varför de inte stoppas från dumpning av en annan post på 805.000 liter av dessa dispergeringsmedel som de har på beställning in i golfen? Det skulle nog behöva förklaras...

# 5) Om dessa dispergeringsmedel är så otroligt giftigt för fisk, vad kommer de att göra för att grödor? Vad kommer de göra med människor?

# 6) Om lukten av oljan på vissa av Gulf stränderna redan är så stark att den bränner i näsborrarna på en människa, hur  i hela världen går det  för djurlivet att möta den?

# 7) Är det ett dåligt tecken att fåglar från Gulfregionen trängs norrut i tusental?

# 8) Varför är BP är tillåtet att använda privata säkerhetsföretag för att hålla det amerikanska folket bort från oljesaneringens platser?

# 9) Varför försöker BP öppet att manipulera sökresultaten på webbplatser som Google och Yahoo?

# 10) Varför har FAA stänga luftrummet över Mexikanska golfen oljeutsläpp? Vad vill de vill det amerikanska folket inte skall se?

# 11) Senator Bill Nelson i Florida säger att det finns rapporter om att det finns ytterligare sprickor i havsbottnensom läcker olja. Om det finns ytterligare sprickor, vad i hela världen gör att BP räknar med att helt stoppa denna oljeläcka? Om de nu gör det...

# 12) Varför finner forskarna koncentrationer av metan med upp till 10.000 gånger normal bakgrundsnivå i Gulfens vatten?

# 13) Vid tester stationer i Mexikanska golfen, har halterna av bensen upptäckts på över 3000 ppb. Och nivåer av svavelväte har upptäckts så höga som 1192 ppb. Med tanke på att dessa nivåer skulle vara mycket giftiga för människor, varför har inte allmänheten varnats?

# 14) Varför är det så många av oljeutsläppets katastrof arbetstagare som dyker upp på lokala sjukhus klagandes på en "Mystisk sjukdom"?

# 15) Om "70% eller 80%" av de vidtagna skyddsåtgärderna, gör absolut ingenting alls för att stoppa oljan, vad kommer då att stoppa miljontals liter olja i Mexikanska Gulfen från att så småningom nå stranden?

# 16) Det rapporteras att dessa deepsea oljeplymer skapar enorma "döda zoner" där alla varelser dör eftersom de berövas syre. Om detta oljeutsläpp fortsätter att öka kan då den stora majoriteten av Mexikanska golfen bli en gigantisk "död zon"?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram