Ekonomisk fundamenta

2010-06-16

Inte en enda regering har faktiskt skapat ett enda nytt arbetstillfälle under hela deras historia. Jobb kommer från produktivt arbete. Alltså från att göra saker eller att tillhandahålla tjänster - med vinst. En person betalar en annan  person för att klippa hans gräsmatta. En tredje person betalar en fjärde person för att fixa tänderna. Både gräsklipparen och tandläkaren har jobb. Regeringen, däremot,  tar bort resurser som kunde ha använts till att anställa en tandläkare eller köpa en gräsklippare. Regeringen kan sätta människor i arbete ... men bara genom att ta bort resurser, vilket i någon mån alltid innebär riktiga jobb, eller det välstånd som producerar ekonomi.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram