Runt i ring.

2010-04-24

Inte osannolikt så vore det av en mycket stor demokratisk betydelse att inrätta undersökningskommittéer likt den som åklagaren Ferdinand Pecora ledde i USA från och med 1933, i de länder som drabbas av det internationella finans och valutasystemets haveri.

New York Times publicerade den 25 maj 1933 en stor artikel om senatsförhören rörande oegentligheter och J.P. Morgan och Goldman Sachs. Däri redovisas något hundratal namn vilka befunnits medverka i ekonomisk brottslighet. Där fanns bland annat Charles Dawes i (Dawes planen), Harriman banken, General Pershing och Owen Young i (Young planen) samt tyvärr Charles Lindbergh. Det är ju inte av någon slump som det är högst densamma samling grupperingars efterkommande, som idag verkar som dominerande och egennyttigt syftande krafter inom finans och valutasystemet.

Lloyd Blankfein, Goldman Sachs Group Inc.'S ordförande och koncernchef, och sex nuvarande och tidigare anställda i hans företag kommer att genomgå en grillning under kommande vecka från det ständiga Underutskottet för Utredningar. Ledda av Carl Levin, En Michigan demokrat som tjänstgjort i den amerikanska senaten i mer än 30 år, och har ett rykte om grundlig efterforskning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram