Varför vill någon annat kan skifta.

2010-04-15

Vi har sett centralbanker och finansdepartement verkställa politiska beslut som har bidragit till att rädda den finansiella sektor som har skapat de förutsättningar som nu har förelegat i mer än 2-1/2 år.

Under denna period har banker och försäkringsbolag sparats och räddats, men ingenting alls har gjorts för att lösa problemen som banker och försäkringsbolag har skapat i ekonomin. Vad som har gjorts har bara komplicerat problemen.

Det har varit en injektion av pengar och krediter i biljoner vilket har medfört en manipulering av marknader. Att kasta pengar på ett problem löser inte problemet särskilt ofta. Som ett resultat av detta märkliga slöseri, att spara finansiella företag och att ösa obetalbara skulder över ländernas medborgare, så har till exempel Amerikanska Fed i denna strävan lyckats med att förstöra den amerikanska dollarn.

Situationen är subtil, men ändå är de facto processen i vardande och har så varit i mer än sju år.

Som Ludwig von Mises skrev för nästan 100 år sedan "Korruption av en valuta - engagerar alla dolda inaktiva förstörande krafter i ett ekonomiskt system." Detta intrång av ekonomiska krafter har lett till dagens begynnande blodbad i det globala finansiella systemet. Som jag återkommande förklarat så är detta ingen slump, utan görs med avsikt.

Om regeringar ville lösa dagens problem så skulle de ju åtminstone låta depression ha sin gång som gjordes i depressionen 1920-21. Låt systemet straffa dem som har klivit ur ramen genom att tillåta konkurs av exempelvis banker. Under den perioden det tog bara 18 månader för systemet att hela sig själv. Det är när regeringen och centralbanken ingriper som depressioner pågår i många år.

Nu är det uppenbarligen så att den ohemula fördelningssituation som rätten att skapa valuta har medfört för samhällets olika delar, den skall försvaras varför ingen kan tvivla på antingen dumheten eller den perfida viljan bakom regeringens beteende.

De förböner som vi har sett under de senaste 2-1/2 åren, är ett perfekt exempel på vad man inte ska göra i en begynnande depression, om man vill det allmännas bästa. Det har varit intervenerande av regeringen och de som kontrollerar regeringen som har fått oss att inom kort vältra oss i depression.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram