Det som ingen tycks vilja att någon skall förstå.

2010-04-08

Hur kan så många människor undgå att upptäcka problemets kärna om de samtidigt förstår att det är skuldbildningen och de relationer som denna verkar ifrån som är problemet?

Alltså med skuld som värdebärande motvärde till den bildade valutan, så kan inte någonting annat än det läge vi nu befinner oss i inträffa, hur skulle någonting annat kunna vara möjligt?

Med ränta på skulden så krävs en växande mängd skuld för att finansiera kostnaderna för räntan i systemet.

Kreditmultiplikatorn som ska arbeta med Riksbankens pengar ute i ekonomin arbetar väldigt långsamt just nu. Varje krona som Riksbanken skapar får normalt 12–13 kronors effekt. I dag blir varje krona i bästa fall 4 kronor eftersom pengarna i en ökad omfattning främst går åt till att betala räntor på tidigare skapad valuta. När skall folk förstå detta?

Till slut blir kostnaden för räntorna så stora att de tar i anspråk alla nybildade skulders skapade valuta.

Man kan inte hålla på alls länge till eftersom ränta på ränta även innebär att den återstående tiden krymper exponentiellt.

Så om minskningen i multiplikatroeffekt varit 75% på exempelvis två år, så kommer de återstående 25 procenten att försvinna på bara några veckor.

Som längst kan detta system leva till 2015 under förutsättning att ingenting annat än räntekostnader bestrids, men det spricker på att människan är en biologisk varelse som kräver organisk materia för organismens fortlevnad och att denna organiska materia kostar pengar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram