Globaliseringens monetära fiktion.

2010-03-12

Efter det sista kvartalet 2008, och dess hänsynslösa valutakrigföring, som har drivits av de viktigaste globala ekonomierna, och detta medan denna konkurrens har hittills varit icke-antagonistisk, så kommer denna konkurrens snart bli antagonistisk på grund av inneboende ekonomiska skillnader emellan ekonomierna som är oförenliga. Konsekvenserna för den globala ekonomin kommer att vara förödande för vanligt folk, massarbetslöshet och social oro kan nu faktiskt garanteras komma.

De politiska beslutsfattarna i dessa länder som står inför en  kollaps av det internationella finansiella systemet har utifrån detta i de fall som de har nåtts av denna insikt, dragit den mindre briljanta slutsatsen att lösningen är den enda lösningen, och att detta är kvantitativa lättnader (dvs. massiva likviditetstillskott) för att rädda "too big to fail" banker och fylla på deras deprimerade ekonomier.

Detta avspeglas kanske bäst i att Ben Bernanke är uppriktig i sin kommentar att "den amerikanska regeringen har en teknik som kallas tryckpress (eller idag, dess elektroniska motsvarighet), som gör det möjligt att producera så många dollar som regeringen vill till i princip ingen kostnad".

 Detta är problemets kärna!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram