Lördag och Alexander sover.

2010-03-13

Jag flinar lite elakt för mig själv åt att Obama har valt Janet Yellen till vice Fed Ordf, en individ som konsekvent har tonat ner farorna med inflation och som har  gjort uttalanden som tyder på att hon mera ser Fed som en förlängning av arbetsmarknadsdepartmentet, snarare än en valutaväktare för värdet på dollar.

Förra månaden, sade hon att hon såg det som Fed: s skyldighet att främja sysselsättningen. Hon kan således mycket väl göra så att Ben Bernanke ser ut som en snåljåp i en jämförelse.

Jag vågar påstå att detta är skapandet av en målvakt för vad som komma skall. Många politiska skribenter gör gällande att Janet Yellen är den bästa anförvant man kan ha som Amerikansk politiker, om man vill ha någon att skylla ett gapande hål i statsfinanserna på.

Hon lär ska vara den enda politiker i historien som säger sig om det vore möjligt, att sätta räntan i negativt territorium.

Konstaterar att Ernst&Young redan 1932 vid Kreugerkonkurserna var så kreativa så att det innevarande valutafinansiella systemet kunde etableras. Allt jämnar uppenbarligen ut sig till sist och nu väntar åtal för kollapsen av Lehman där Ernst&Young anklagas för en "window dressing" på 50 M$.....

Man kan ju därmed lite elakt säga att E&Y således varit en förutsättning för både tillkomsten och avslutningen på detta system.
 SVT redovisar att Eurozonen bistår Grekland med nödlån på 25 MEur av nödvändiga 53,7 för att betala räntor på sina skulder,och att merparten bestås av Tyskland. Tysklands finansdepartement säger sig dock på lördagen inte veta något om en uppgörelse mellan euroländerna om nödlån till Grekland. Nu kommer inte svenska medier lägre, om de så gör vad som helst!
Undrar om verkligen Svenska medier ens tror själva att denna typ av vilseledande beteenden, etablerar mer förtroende för det valutafinansiella systemet hos allmänheten?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram