Mattider

2009-02-07

En nation som inte själv förmår producera för att täcka sina konsumtionsbehov, är med viss naturlighet dömd att på ett eller annat sätt tillgodose detta konsumtionsbehov på annat sätt, eller finna sig i att leva med underskott.

Detta gäller i både stort som smått, och oavsett om det gäller en eller annan varutyp.

Så en nation som inte förmår uppbära sin produktion av livsmedel, kommer antingen att få lida svält eller tvingas att importera livsmedlen.

En sådan nation kommer givetvis att verka för en protektionistisk livsmedelspolitik för att garantera det egna livsmedelsbehovet.

Inte av en slump så befinner sig nu England i en belägenhet, som inte med bästa vilja i världen kan sägas vara gynnsam för livsmedelssituationen. Det fundamentala sambandet med att det inte går att konsumera i en större utsträckning än vad som produceras, gör sig obönhörligt påmint i detta.

Brittiska Chatham House redovisar i en rapport sin syn på detta, genom att anföra att England nu står inför en Livsmedelskris.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram