För-troende

2008-10-15

För-troende

 

Det är i dag mycket aktuellt att uttrycka att det är förtroende för systemet som skapar situationen.

 

Trots det direkt påvisande ordet så tycks själva meningen undgått de flesta, och alldeles särskilt de olika aktörerna på finans och valutamarknaderna.

 

År 1492 så hade en inte obetydlig del av jordens befolkning förtroende för det system som beskrev den geologiska betraktelsen av jorden som en platt skiva.

 

Detta system beskrev emellertid inte den rådande verkligheten ur mer än ett enda perspektiv.

Detta visade sig vara alldeles otillräcklig när informationen fick ökad rörlighet, i detta fall när Nina, Pinta och Santa Maria inte ramlade över kanten.

 

Att dagens finanssystem där privata aktörer tillåtits skapa valuta, vilken övriga marknader skall konkurrera om, är faktiskt ännu dummare än att beskriva jorden som platt.

Att detta rådande system faktiskt skulle vara en adekvat konstruktion för att kunna optimera olika marknaders aktörers behov av valuta, för att på ett effektivt sätt kunna bedriva handel med varandra, detta är en villfarelse av bibliska proportioner.

 

Det spelar ingen roll hur mycket förtroende som visas en företeelse, den förändras inte det minsta i sak av detta. Individen må sedan tro att den kan flyga bäst den nu behagar, det förändra inte det minsta förhållandet med att individen inte kan flyga.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram