Nuring

2008-10-12

Vladimir Jakunin, chefen för den ryska statens järnvägar och en av flera grundare till World Public Forum - Dialogue of Civilizations, uttryckte på en presskonferens i Moskva den 8 oktober att en ny finansarkitektur kommer att dominera detta års Rhodos-konferens, som öppnades nu den 9 oktober på den grekiska ön.

 

De allt överskuggande "finanserna och ekonomin, vilka är uttryck för utvecklingen mellan civilisationer kan inte härledas från skötsel av finanser i enskilda länder, utan bara ifrån den internationella finansarkitekturen".

 

Jakunin sade vidare att det nu finns "en enorm finansiell pyramid", men att "det ryska ledarskapet, länderna kring Persiska Viken, och asiatiska nationer funderar nu på ett alternativ".

 

Han uttrycker vidare att han är övertygad om att "världen inom en nära framtid ska se ett finanssystem som är annorlunda än det som vi är vana vid", och att Ryssland "kan vara en fullfjädrad medlem av detta nya världsekonomiska system".

 

Enligt IMF chefen Dominique Strauss-Kahn så är nu finans och valutasystemet nära ett sammanbrott.

Han underlåter givetvis att redovisa vad som är det underliggande skälet till detta, vilket han själv alltså är delaktig i.

Alternativet är att bäste Dominique är så dum att han inte begriper grunderna bakom det innevarande läget, vilket då rimligtvis borde diskvalificera honom ifrån den tjänst som han nu innehar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram