Grindvaktare Hunter

2024-07-11
Seriöst optik... den nye "tillförordnade" Stabschefen..

https://www.telegraph.co.uk/us/politics/2024/07/09/concerns-as-hunter-joe-biden-gatekeeper-us-president-trump/
"Hunter Biden agerar som sin fars "portvakt" när uppmaningarna till den amerikanske presidenten att kliva åt sidan inför valet i november fortsätter att öka.
Joe Bidens familj samlade sig kring demokraternas ledare och uppmanade honom att stanna kvar i presidentvalet efter hans katastrofala debattframträdande mot Donald Trump.
Hunter Biden sägs ha höjt på ögonbrynen efter att ha återvänt från Camp David till Washington DC med sin far och suttit i Vita husets möten som rådgivare.
Han har också agerat som "de facto gatekeeper för långvariga vänner", och bestämt vem som har tillgång till USA:s president, enligt Axios.
Det kommer när en demokraternas toppagent sa till den amerikanska webbplatsen att "varje enskild person som inte heter Biden" eller betalas av honom inser hur dåligt det är för presidenten.
Herr Biden, 81, har inte gjort någon hemlighet av den respekt han har för sin son, och kallade honom tidigare "den smartaste killen jag känner".
Men kritiker har ställt frågor om huruvida Hunter, en före detta crack-kokainmissbrukare som dömdes för tre federala vapenbrott förra månaden, är rätt person att ge sin far råd.
Han ska också ställas inför rätta för skatterelaterade brott i september, som han har erkänt sig oskyldig till.
Hans rättsliga problem har väckt frågor om intressekonflikter. Även om herr Biden sa att han inte kommer att benåda sin son, skulle det förbli en möjlighet om han blir omvald i november.
Enligt amerikanska medier har Hunter, 54, "avstabiliserat" herr Bidens team genom att sitta på möten och tala med ledande personal.
Han ska ha krävt att herr Bidens bästa medhjälpare Anita Dunn och Bob Bauer ska sparkas efter debatten, säger källor till Politico.
"Mångåriga medhjälpare till presidenten väcker nu oro över Hunter Bidens nya närvaro vid sidan av presidenten i möten", rapporterade kanalen.
Samtidigt berättade källor för NBC News att "reaktionen från några seniora Vita husets anställda har varit "Vad fan är det som händer?".
Andrew Bates, Vita husets talesman, sa: "Hunter kom tillbaka med presidenten från deras familjehelg på Camp David och gick med presidenten direkt till talförberedelser."
Förra veckan skrev Mike Turner, ordförande för husets underrättelsekommitté, till Vita husets stabschef, Jeff Zients, mitt i oro över att presidentens son närvarade vid Vita husets möten.
'Hemligstämplad information'
Herr Turner, en republikansk kongressledamot, krävde att få veta om Hunter hade "mottagit hemligstämplad information" under mötena.
Ett växande antal demokrater har brutit leden och uppmanat herr Biden att dra sig ur loppet med oro för att han inte är partiets bästa kandidat för att slå Trump.
Samtidigt har de bästa partigivarna, inklusive arvtagerskan till Disney-förmögenheten och en av grundarna av Netflix, uppmanat herr Biden att kliva åt sidan.
Herr Biden har hållit fast vid att han inte kommer att hoppa av presidentvalet.
Under en fredagsintervju med ABC News verkade herr Biden föreslå att han skulle vara ifred med att förlora mot Trump "så länge jag gav allt".
I ett brev till demokraterna på måndagen skrev han: "Jag är fast besluten att stanna i det här loppet, att köra detta lopp till slutet och att slå Donald Trump."
En källa i Vita huset förnekade att Hunter agerade som grindvakt åt herr Biden."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram