Första Demokratsenatorn För Underlivsporslinsavklivande

2024-07-11
Och så vidare...

https://www.svd.se/a/5EBx5W/senatorn-uppmanar-biden-kliv-av
"Demokratiske senatorn Peter Welch anser att Joe Biden bör kliva av, skriver han i ett debattinlägg i Washington Post. Trycket på USA:s president ökar och en presskonferens på torsdagen kan bli avgörande.
”Vi kan inte bortse från president Bidens katastrofala debattinsats. Vi kan inte ignorera de legitima frågor som ställts sedan den kvällen”, skriver Welch.
Han blir därmed den förste av Demokraternas senatorer att uttryckligen mana Biden att avsluta sitt försök att väljas om. Hans kollega och partivän, senatorn Michael Bennet, sade natten till onsdagen att Biden riskerar ett ”förkrossande” nederlag om han ställs mot Trump.
På torsdagen ska Biden hålla en presskonferens och svara på journalisters frågor i samband med Nato-toppmötet i Washington, en händelse som politiska bedömare spår kan bli avgörande för 81-åringens politiska framtid, skriver nyhetsbyrån AP.
Samma budskap från Clooney
Welchs utspel kommer kort efter att Hollywoodstjärnan George Clooney gett Biden samma uppmaning i en text i New York Times.
Skådespelaren, producenten och regissören höll för bara någon vecka sedan en stor insamling i Hollywood för Biden – en av många han har varit värd för – och beskriver hur presidenten inte är den person han var 2010.
”Han var inte ens 2020 års Joe Biden”, skriver Clooney och fortsätter:
”Han var samma man som vi alla bevittnade under debatten”, och syftar på den sittande presidentens kritiserade debattinsats mot Donald Trump häromveckan.
Även filmregissören Rob Reiner och författaren Stephen King har stämt in i den växande kören.
”Om en dömd brottsling vinner så förlorar vi vår demokrati”, skriver Rob Reiner på X.
Budskapet upprepas av New York-demokraten Pat Ryan och John Lovett, tidigare talskrivare åt Obama. Pat Ryan skriver på X att Trump är ett ”existentiellt hot” mot USA:s demokrati och att partiet har en skyldighet att ställa den starkast möjliga kandidaten mot honom.
”Joe Biden är en patriot men han är inte längre den bästa kandidaten att besegra Trump”.
Pelosi: Upp till honom
Sedan tidigare har flera demokratiska ledamöter i representanthuset manat Biden att hoppa av. Nancy Pelosi, tidigare talman och en av partiets tungviktare, sade på onsdagen att beslutet bara kan fattas av Biden själv.
– Vi uppmuntrar alla honom att göra det, för tiden börjar rinna ut, sade hon till MSNBC utan att vilja uppge var hon står i frågan.
Biden har avvisat alla avgångskrav och meddelat att han fortsatt ser sig själv som den mest kvalificerade kandidaten. En del demokrater har också gett sitt stöd till presidenten, däribland Kaliforniaguvernören Gavin Newsom.
– Han är all in, och det är jag också. Joe Biden har haft vår rygg. Du är det tid för oss att stötta honom, sade han i ett uttalande för en vecka sedan."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram