Tunnelanvändande Ryssar

2024-07-03
22 477
Dagens PS
Dagensps.se
Världen
Ryssland: "Tunnlar bakom fiendens linjer"
Ryssland använder tunnlar för attacker i Ukraina
Ukraina vill köpa svenska stridsfordon och flygplan. Samtidigt har ryssarna börjat använda tunnlar för att komma bakom ukrainska linjer. (Foto: Anders Wiklund/TT)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 02 juli 2024
Publicerad: 02 juli 2024
Ryssland hävdar att man använder sig av tunnlar för att ta sig bakom de ukrainska försvarslinjerna och gå till attack.
ANNONS
Det är det ryska försvarsministeriet som säger att ryska styrkor nu gräver tunnlar för att ta sig bakom fiendens linjer i Ukraina och kunna starta attacker, refererar Newsweek.
”Tagit stort fäste”
I ett uttalande säger det ryska försvarsministeriet att överfallsenheter utplacerade i den av Ryssland ockuperade östra Donetsk-regionen ska ha erövrat ”ett stort fäste för den ukrainska försvarsmakten” i den östra utkanten av Pivnichne på landsbygden.
Enligt uttalandet ska det ha skett med hjälp av en tunnel, hävdar ministeriet på Telegram.
Satsar intensivt
Ryssland har satsat hårt på en total erövring av regionerna Donetsk och Luhansk och säger nu att man gör ”fortsatta framsteg” i dessa områden.
“Genom tunneln skapade soldaterna förråd av ammunition, vapen och mat till anfallstrupperna”, skriver man och tillägger:
“Med hjälp av överraskningsmomentet utvecklade enhetens militärer sin framgång och erövrade fullständigt fästet, vilket tvingade fienden att ge upp eller överge sina positioner och retirera.”
ANNONS
Vill ha svenskt stöd
När en svensk handelsdelegation, med utrikeshandelsminister Johan Forssell i spetsen, nyligen besökte Ukraina efterlyste Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj svenska stridsfordon.
Ukraina har tidigare sagt sig vilja köpa Saabs Jas 39 Gripen.
”Vi har inte stängt dörren för Jas Gripen men det har handlat om att man bör avvakta implementeringen av F-16. Frågan har handlat om hur många system man kan implementera på samma tid”, var Johan Forssells svar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram