Polizia-Lamborghini I Stockholm

2024-06-26
Helt utan symboliska undertoner...

https://www.svd.se/a/nyWemn/italiensk-lamborghini-polis-stoppades-av-polisen-i-stockholm
"En udda polisbil sågs under tisdagen köra runt i Stockholm, vilket Aftonbladet var först att rapportera om. Märket var Lamborghini och på sidan stod det ”Polizia”. Bilen visade sig tillhöra den italienska polisen.
– Jag kan inte säga mer än att de verkar vara här för att ägna sig åt någon form av välgörenhet, säger Anders Bryngelsson, press­talesperson vid Stockholms­polisen.
Han berättar att de italienska poliserna inte befinner sig i Sverige i polisiärt syfte. De är uniformerade men ej beväpnade. Trots det har polis-Lamborghinin väckt undran bland den svenska poliskåren.
I förmiddags stoppades den av en patrull i Södertälje som ville kontrollera vad det hela rörde sig om. Inne i bilen satt två uniformerade italienska poliser.
– Mötet verkar ha gått odramatiskt till. De gjorde en kontroll på den italienska bilen och de två passagerarna. Det visade sig att de har tillstånd att vara i Sverige, säger Anders Bryngelsson.
Till en början var det oklart vad italienarna gjorde i Sverige. Men det visade sig inte handla om något mer dramatiskt än en turné för att marknadsföra resor för barn med funktions­variation.
– Det är någon slags välgörenhet, de får svara för detaljerna, säger Buster Mirow, vid polisens nationella mediecenter, till Aftonbladet.
Utöver Sverige passerar man bland annat Österrike, Danmark, Finland och till sist Nordkap i Norge, skriver den italienska polisen."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram