Förtroendebrist Får Polistoppchef Att Sluta

2024-06-26
Dom över död man..

https://www.dn.se/sverige/toppchef-inom-polisen-slutar-efter-ett-halvar-saknas-fortroende-for-mig/
"Marica Nordwall tillträdde tjänsten som kommunikationsdirektör hos polisen i januari i år. Rekryteringen var ett av den förre rikspolischefens Anders Thornbergs sista beslut. Marica Nordwall hann jobba på myndigheten i drygt ett halvår. Efter sommaren kommer hon att få ett nytt uppdrag inom polisregion Stockholm.
– Marica har i samråd och med stöd av myndighetsledningen självmant valt att kliva av sitt chefsförordnande, säger Christer Jansson, nationell presschef på Polismyndigheten.
Bakgrunden till detta är en kartläggning av arbetsmiljön på kommunikationsavdelningen, något Dagens Opinion har rapporterat om.
Enligt uppgift gjordes kartläggningen under våren på grund av utbrett missnöje med den nya kommunikationsdirektören. Resultatet fick Marica Nordwall att lämna sin tjänst.
Marica Nordwall.
Marica Nordwall. Foto: Polisen
I en skriftlig kommentar till Dagens Nyheter skriver hon:
”Arbetsmiljökartläggningen i kommunikationsavdelningens ledningsgrupp är avslutad. Den visade att ledningsgruppen inte har förtroende för mig som avdelningschef.”
Hon fortsätter:
”För mig har alltid verksamheten varit i fokus och för att inte påverka den och den verksamhetsutveckling kommunikationsavdelningen behöver genomföra har jag valt att kliva av som avdelningschef.”
Ulf Johansson, regionpolischef i Mitt, kommer tillträda som tillförordnad avdelningschef."
https://sv.wikipedia.org/wiki/Dom_%C3%B6ver_d%C3%B6d_man

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram