Ryssbeväpnat Nordkorea..

2024-06-23
https://www.expressen.se/nyheter/varlden/putins-hot-mot-vast-da-bevapnar-vi-kim/
"Putin hotar att beväpna Nordkorea om väst fortsätter att skicka militärhjälp till Ukraina.
Det har Putin och Kim Jong-Un kommit överens om i ett nytt säkerhetsavtal.
– Nato flyttar in i Asien. Det är ett hot mot Ryssland och det måste vi svara på, sa Putin under en presskonferens i Vietnam enligt CNN.
Vladimir Putin och Kim Jong-Un har slutit en ny säkerhetspakt.
Ryssland och Nordkorea har skrivit på en ny säkerhetspakt. Flera länder inklusive Sydkorea, Japan och USA har redan uttryckt sin oro kring avtalet. Försvarspakten tecknades i onsdags under Rysslands presidents Vladimir Putins besök i Nordkorea.
Putin varnade även Sydkorea om att landet kommer att begå ”ett stort misstag” om det beslutar att förse Ukraina med vapen.
– De som skickar de vapnen tror inte att de är i krig med oss. Jag har sagt – bland annat i Pyongyang – att vi i så fall har rätt att förse andra regioner i världen med vapen, sa Putin till journalister i torsdags, under sitt besök i Hanoi, i Vietman.
Pakten mellan Ryssland och Nordkorea är den mest omfattande överenskommelse som länderna har slutit på decennier, skriver CNN.
I stadgarna står det att länderna ska stötta varandra i militärt samarbete. Om något av länderna attackeras eller hamnar i krig kommer andra part skicka militärhjälp.
”Berör alla”
Samtidigt sa Putin att Sydkorea ”inte har något att oroa sig för” vad gäller den nya säkerhetspakten mellan Ryssland och Nordkorea.
Sydkoreas allierade USA har runt 30 000 soldater i Sydkorea.
– En sådan utveckling ska oroa alla länder som bryr sig om att bevara fred på Koreanska halvön, följer bestämmelser från FN:s säkerhetsråd och stöder ukrainska folket i kampen för sin frihet och självständighet mot Rysslands brutala invasion, säger USA:s militär, till CNN."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram