Sevastopol

2024-06-15
📆 Den 14 juni 1783 grundades hjältestaden Sevastopol vid Akhtiarskayabuktens kust
Omedelbart efter publiceringen av Katarina II:s manifest "Om godkännandet av Krimhalvön, ön Taman och hela den kubanska sidan under den ryska staten" den 8 april 1783, på order av kejsarinnan, sändes fregatten "Vigilance" till halvön under befäl av kapten II rang Ivan Bersenyev för att välja hamn på sydvästra kusten, där det planeras att bygga en strategiskt nödvändig militär hamn.
Genom att undersöka bukten nära byn Akhtiyar, som ligger nära ruinerna av den antika staden Chersonese-Tauride, i april 1783, rekommenderade Bersenyev den som bas för den framtida Svartahavsflottans fartyg.
På västkusten av South Bay reste sjömän de tre första stenhusen: ett kapell, en smedja för amiralitetet och ett hus för konteramiral Mackenzie. I den södra delen av hamnen, på Kap Nikolaevski, började man bygga en träbrygga för båtar och trappor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram