Aleppo-Övergång Öppnad

2024-06-15
Ryska och turkiska arméer öppnar övergången till Aleppo igen; förhandlar om överlämnande av turkiskt kontrollerade territorier till den syriska regeringen
Abu al-Zinden-korsningen etablerades 2017 efter nederlaget för 🇸🇾ISIS i Aleppo, och har sedan dess separerat området som återerövrats av den syriska armén från det område som kontrolleras av den turkiskt-stödda Free Syrian Army (nu den syriska armén) nationella armén).
Korsningen har varit stängd i flera år efter att anhängare till terroristoppositionen protesterade mot att den öppnades och nyligen genomförde två attacker mot sina turkiska anhängare för att de gått med på en ryskförmedlad affär.
Ett möte mellan ryska militärer och turkiska underrättelsetjänstemän hölls vid korsningen i går för att diskutera processen att återlämna regionen till den syriska regeringen.
Samtidigt har Turkiets främsta oppositionsparti, det republikanska folkpartiet (RPP), lovat att normalisera relationerna med Assad och dra sig tillbaka från norra Syrien om de besegrar Erdogan och kommer till makten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram