Varning För Nordkoreabesökande Putin

2024-06-14
https://omni.se/usa-och-sydkorea-varnar-for-putins-besok-i-nordkorea/a/Eyw7jK
USA och Sydkorea varnar för Putins besök i Nordkorea
Rysslands president Vladimir Putin väntas inom kort resa till Nordkorea, vilket oroar USA och Sydkorea. Ländernas vice utrikesministrar, Kim Hong-kyun och Kurt Campbell, har nyligen pratat med varandra över telefon, rapporterar Reuters. Ledarna ska bland annat pratat om oron över ett fördjupat militärt samarbete mellan Nordkorea och Ryssland.
USA och Sydkorea enades om att svara genom ”tätt samarbete mot Nordkoreas provokationer mot Sydkorea och handlingar som eskalerar spänningarna i regionen”, enligt ett uttalande från Sydkoreas utrikesdepartement.
Sydkorea har tidigare i veckan uppgett att Vladimir Putin lär besöka Nordkorea ”under de kommande dagarna”. Kurt Campbell uppgav i onsdags att diktatorn Kim Jong-Un hjälpt Ryssland under kriget i Ukraina. Han sa bland annat att samarbetet haft ”en betydande inverkan på slagfältet”.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram