Flygplan Funnet Efter 53 År

2024-06-12
Kan det ha med den brittiska tronföljden att göra..

https://www.svd.se/a/735OP4/forsvunnet-flygplan-hittat-efter-53-ar
"Planet lyfte från en flygplats i Burlington i delstaten Vermont den 27 januari 1971, för en kort affärsresa till Rhode Island. Men kort efter att planet lyft försvann det från radarsystemen.
Sökinsatser i vintervädret gav inget resultat. Först under den följande våren hittades någon mindre misstänkt vrakdel på en bergshöjd och det har antagits att planet störtade och att samtliga personer ombord omkom. Totalt 17 större sökinsatser har skett genom åren, utan svar.
En grupp frivilliga gick för några år sedan igenom ekolodsbilder av Champlainsjön i norra Vermont, som ligger i ett område där flygplanet sist syntes på radarn. De fann fyra avvikelser på sjöns botten och började i maj i år undersöka dem med en fjärrstyrd undervattensrobot.
På 60 meters djup fann de ett flygplansvrak med en lackering som stämmer överens med det försvunna planet.
– Att under 53 års tid inte ha fått veta om planet låg i sjön eller kanske på ett berg någonstans däromkring har varit smärtsamt, säger Frank Wilder, vars pappa var med på olycksresan.
Han uttrycker en lättnad, men understryker att många frågor kvarstår om vad som hände med planet. Anhöriga till de fem förmodat förolyckade männen planerar nu en minnesstund vid sjön."
"Elizabeth föddes i Mayfair , London, under regeringstiden av hennes farfars, kung George V. Hon var det första barnet till hertigen och hertiginnan av York (senare kung George VI och drottning Elizabeth drottningmodern ). Hennes far tillträdde tronen 1936 efter abdikationen av sin bror Edward VIII , vilket gjorde den tioåriga prinsessan Elizabeth till arvtagaren presumtiv . Hon utbildades privat hemma och började ta på sig offentliga plikter under andra världskriget, tjänstgörande i Auxiliary Territorial Service . I november 1947 gifte hon sig med Philip Mountbatten , en före detta prins av Grekland och Danmark , och deras äktenskap varade i 73 år fram till hans död 2021 . De fick fyra barn: Charles , Anne , Andrew och Edward ."

Minns ni vad vi voro rörda av den alltför tunga börda, som Kung Edward VIII bar på sina flotta smokingaxlar...
Nu har vi alltså kommit ändå till när det slumpar sig och man får tid, ja om det nu inte är en slump att Expressen inte bara kommer med detta just nu...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram