Åtalad Åklagare

2024-06-11
https://www.svd.se/a/GyQ2Rq/aklagare-atalas-for-att-ha-lackt-uppgifter

En åklagare som är kusin med en utpekad gängledare åtalades under måndagen för två brott mot tystnadsplikten, rapporterar Expressen.
Det ena fallet handlar om ett mord söder om Stockholm, där hon själv var förundersökningsledare 2022. Enligt åtalet ska hon ha läckt uppgifter om utredningen som omfattats av förundersökningssekretess till en annan person.
Kvinnan har medgett åklagarens brottsbeskrivning av vad som hänt, men nekar till brott. Hon menar att syftet enbart varit att ventilera sin uppfattning kring omständigheterna vid mordet till en närstående.
I det andra fallet ska kvinnan ha fotograferat en datorskärm med information om vem som var misstänkt för ett grovt vapenbrott. Hon ska sedan ha delat bilden vidare till en annan person. Även i detta fall medger hon händelseförloppet, men nekar till brott då hon menar att hon inte röjt den misstänktes identitet.
Brotten bedöms inte som grova.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram