Motsägesfullt I Mellanöstern

2024-04-19
Möjligen men..
Ja tänk så konstigt de beter sig...

https://www.dn.se/varlden/motsagelsefullt-om-israelisk-robotattack-i-iran/
"ABC News citerade en amerikansk tjänsteman under natten mot fredag i en rapport om att israeliska robotar skulle ha slagit ner i Iran och tre iranska tjänstemän bekräftar för New York Times att ett militärt flygfält i Isfahan angripits utan att peka ut någon. Också det iranska revolutionsgardets nyhetsbyrå Fars rapporterade om en explosion på en flygplats i provinsen Isfahan som bland annat är centrum för landets atomprogram.
Men snart skulle Teheran tillbakavisa uppgifterna och en tjänsteman säger till Reuters att det som hörts i stället varit ljudet av att luftvärnssystemet aktiverats. ”Irans luftförsvar har aktiverats i flera provinser i landet”, lyder beskedet från statliga nyhetsbyrån Irna.
Från israeliskt håll har ingen officiell kommentar lämnats, men två källor inom försvarsmakten IDF säger till New York Times att man har slagit till mot Iran. Iranska tv-tittare ska ha fått höra att tre drönare hade förstörts över Isfahan, men vems det skulle vara ska inte ha nämnts.
Ärkefienderna Israel och Iran har som regel bedrivit väpnad konflikt via ombud som Hizbollah i Libanon och Hamas i Gaza, men den 1 april genomförde Israel ett luftangrepp mot den iranska beskickningen i Damaskus där flera högt uppsatta revolutionsgardister dödades. Vedergällningen för det genomfördes i lördags med över 300 projektiler mot Israel som sköt ner nästan samtliga och ingen nämnvärd skada kunde noteras.
Under fredagsmorgonen kunde man på direktrapporterande flygkartor se hur kommersiella plan från exempelvis Emirates och Fly Dubai omdirigerat flygplan runt västra Iran utan att meddela varför. Av filmer på sociala medier att döma stoppade Iran också flygavgångar under en tid och informerat om detta i högtalarsystemen på Imam Khomeinis internationella flygplats i Teheran."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram