Rättegång I Folkdomstolens Öga

2024-04-19
Ser det minsann inte ut som att man tänker förarga den befolkningsmässiga domstolen storligen 😉
För tänk bara så de höll på i senaten igår - alltså Ted Cruz, Lindsay Graham med flera..

https://www.dn.se/varlden/trumps-jury-tolv-klara-sex-kvar/
"Tolv edsvurna män och kvinnor är klara som jurymedlemmar i den historiska brottmålsrättegången mot expresident Donald Trump.
Men ännu återstår sex ersättare att utses innan förhandlingarna i New York kan inledas.
Juryprocessen är rigorös i målet. Under torsdagen ska totalt 96 aspiranter släppas genom säkerhetsscreeningen och in i rättssalen för att svara på domare Juan Merchans två frågor: Klarar de att vara opartiska och har de skäl som gör att de inte kan närvara hela rättegången?
De som går igenom den första gallringen får fylla i ett formulär med 42 frågor som bland annat fokuserar på medievanor och huruvida de deltagit i politiska massmöten.
Både åklagarsidan och försvaret deltar i urvalsprocessen, de ställer frågor och har rätt att avfärda tio jurykandidater vardera.
Expresidentens jurister ställer främst frågor om de eventuella jurymedlemmarnas bild av Trump medan åklagarsidan vill veta om de tror sig kunna sätta förutfattade meningar åt sidan, rapporterar CNN.
Enligt AP ingår en försäljare, en mjukvaruexpert, en engelsklärare och flera advokater i juryn. En av dem som släppts igenom nålsögat rapporteras vara morfar och sade i rätten att han fann Trump ”fascinerande”.
Hittills har juryurvalet gått oväntat fort. Om det fortsätter i samma tempo kan inledningsanföranden hållas redan i början av nästa vecka.
Åtalet är på 34 punkter och rör bokföringsbrott. Trump misstänks bland annat ha beordrat utbetalningar till en porrskådespelare för att denna skulle hålla tyst om en relation med honom – men bokfört detta som juridiska kostnader.
Rättegången väntas pågå i minst sex veckor, med Trump närvarande."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram