Havannasyndrom Ytan Djup Stat I Expressen

2024-04-01
Men den Djupa Staten har inga egna applikationer på temat som de har kört mot den egna befolkningen..

https://www.expressen.se/nyheter/varlden/ryssland-pekas-ut-for-okanda-havanna-syndromet/
"2016 drabbades flera amerikaner som jobbade på landets ambassad i den kubanska huvudstaden Havanna av mystiska symtom som kraftig huvudvärk, yrsel och tinnitus.
Sedan dess har hundratals diplomater, CIA-agenter och militärer drabbats av de mystiska symtomen. En del har klarat sig utan allvarliga skador medan andra fått så allvarliga hjärnskador att de inte längre kan arbeta.
Flera studier som gjorts har inte kunnat förklara sjukdomen och experter har avfärdat det som en masspsykos eller masshysteri.
Så sent som förra året konstaterade den amerikanska underrättelsemyndigheten ODNI i en rapport att det var ”mycket osannolikt” att syndromet orsakats av utländskt makt.
Granskningen: Startade 2014
Det motsägs nu av en stor granskning av tidningarna The Insider, Der Spiegel och tv-programmet 60 Minutes på CBS News.
Enligt granskningen pekar mycket på att den ökända gruppen Unit 29155 inom den ryska underrättelsetjänsten genomfört en rad attacker mot amerikaner utomlands med hjälp av riktade energivapen.
Redan 2014 blev en amerikansk tjänsteman medvetslös i tyska Frankfurt och det tros vara den första attacken. Händelsen inträffade månader efter att Ryssland gick in i ukrainska Krim. Sedan dess har hundratals amerikaner utsatts för samma sak.
Enligt granskningen har flera av dem haft känsliga underrättelseroller kopplat till Ryssland.
Flera offer som medierna pratat berättar att de sett personer som enligt granskningen kopplas till Unit 29155 strax innan de insjuknat.
I granskningen har medierna följt hur ryska underrättelsepersoner rört sig runtom i världen genom källor, resehandlingar och öppen data. Vid flera tillfällen har ryssarna kunnat kopplas till platser där attacker genomförts.
Sovjet började experimenten
De har också kommit över dokument som pekar på att Sovjetunionen redan 1984 började experimentera med elektromagnetisk strålning för att kunna påverka människor.
Många av de drabbade har kämpat hårt för att få upprättelse och ersättning för skadorna de drabbats av. Först 2021 signerade president Joe Biden en lag som garanterar ersättning för drabbade personer.
En av de första drabbade berättar för The Insider om sin besvikelse över den rapport som förra året avfärdade att en utländsk makt skulle ligga bakom symtomen.
– Vad denna utredning visar är att antingen är underrättelsetjänsten oförmögen att utföra sin mest grundläggande funktion eller så har den aktivt arbetat för att mörka faktan och vilseleda skadade och allmänheten, säger han.
Samtidigt pekar uppgifter som medierna tagit fram på att USA också misstänker rysk inblandning trots att man inte gått ut med det.
Greg Edgreen, som basade över utredningen för Pentagons räkning, säger till 60 Minutes att han är övertygad om att Ryssland ligger bakom attackerna – men att han kan berätta väldigt lite detaljer.
– Våra underrättelseofficerare och diplomater som arbetar utomlands har kunnat plockas bort från sina poster genom traumatiska hjärnskador. De håller på att neutraliseras, säger han.
Att så många amerikanska tjänstemän och spioner plockats bort utan att ens USA pekat ut Ryssland beskrivs i granskningen som en av Vladimir Putins största strategiska segrar mot USA någonsin."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram