Trump Ber Om Miljardbotsrespit

2024-03-19
Ja vad skall man säga 😉

https://www.svd.se/a/Xbx42m/donald-trump-ber-om-anstand-med-miljardbot
"USA:s expresident Donald Trump har inte lyckats få ihop ett bötesbelopp på motsvarande drygt fem miljarder kronor och ber en appellationsdomstol om anstånd, rapporterar nyhetskanalen CNBC.
Böterna utdömdes i det civilrättsliga bedrägerimål som avslutades i New York i februari. I det fälldes Trump och hans söner för att ha blåst upp värdet på familjeföretagets tillgångar och fastigheter och dömdes bland annat till näringsförbud i delstaten och böter på 355 miljoner dollar. På grund av den höga räntan har beloppet nu stigit till 454 miljoner dollar, motsvarande över fem miljarder kronor.
För att kunna överklaga, en process Trumpsidan redan inlett, krävs att böterna betalas in. Men trots kontakter med ett trettiotal långivare genom fyra olika mäklare har man inte kunnat säkra beloppet, skriver Trumps advokater i inlagan.
Att få låna ett sådant bötesbelopp kräver egna likvida medel på motsvarande elva miljarder kronor och är en ”praktisk omöjlighet”, enligt juristerna. De vädjar därför om att kravet på inbetalning sätts på paus tills dess att överklagandeprocessen är avgjord.
Donald Trump har säkrat de delegater som krävs för att utses till Republikanernas presidentkandidat. Han blir sannolikt den som möter Demokraternas Joe Biden i presidentvalet i november."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram