Israelsignalerande USA-Demokrater

2024-03-16
Demokrater i USA signalerar oenighet med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, men kommer förändring följa?
Den amerikanska senatens majoritetsledaren Chuck Schumer (D-NY) engagerade sig i skarp kritik mot Netanyahu under ett tal på torsdagen, vilket den tidigare amerikanska försvarsdepartementets säkerhetsanalytikern Michael Maloof sade är en signal om president Joe Bidens missnöje över den israel
"Jag tror att det är ett tecken på att politiken definitivt förändras inte bara för den här administrationen, utan också för smaken av ogillande av vad som pågår där borta i USA:s kongress", sa Maloof. "Om Schumer kommer ut – är jude, som han säger, och en stor anhängare av Israel – om han lägger handsken, tror jag att det är en signal. ”
Biden-administrationen kanske föredrar att någon mer moderat i ton som Benny Gantz leder landet, enligt Maloof, då Biden blöder stöd från yngre väljare och arabamerikaner. Men han sade att USA:s president måste vara villig att överväga att undanhålla militärt bistånd till Israel för att lyckas ändra landets politik
"Om han [Schumer] kan lyckas med att skära av finansieringen kommer det att vara nyckeln ur kongressens synvinkel, [och] då behöver inte administrationen ta smällen för det", sa han. "Men något måste göras och när vi närmar oss valet ännu närmare tror jag att det är därför du ser Schumer uttala sig nu. ”
"Vi ser överkill på ett dramatiskt sätt, på det sätt som de absolut har jämnat och mattbombat Gaza", avslutade analytikern.
👉 Följ länken för mer information

US Democrats signal disagreement with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, but will change follow?
US Senate Majority Leader Chuck Schumer (D-NY) engaged in sharp criticism of Netanyahu during a speech on Thursday, which former US defense department security analyst Michael Maloof said is a signal of President Joe Biden’s displeasure over the Israeli prime minister.
“I think it's a sign that policy is definitely changing not only for this administration, but also of the flavor of dislike of what is going on over there in the United States Congress,” said Maloof. “If Schumer comes out – being Jewish, as he says, and a major supporter of Israel – if he's laying that gauntlet down, I think that is a signal.”
The Biden administration may prefer someone more moderate in tone like Benny Gantz to lead the country, according to Maloof, as Biden bleeds support from younger voters and Arab Americans. But he said the US president would need to be willing to consider withholding military aid to Israel to succeed in changing the country’s policy
“If he [Schumer] can be successful in cutting off the funding, that's going to be the key from the congressional standpoint, [and] then the administration doesn't have to take the hit for it,” he said. “But something's got to be done and, as we approach the elections even closer, I think that's why you're seeing Schumer speaking out now.”
“We see overkill in a dramatic way, in the way that they have absolutely leveled and carpet-bombed Gaza,” concluded the analyst.
👉 Follow the link for more details

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram