Amerikansk Nödhjälp Till Ukraina

2024-03-13
USA ger nödstöd till Ukrainas militär
USA:s regering meddelar att nödvändig militär materiel skickas till Ukraina till ett värde på 300 miljoner dollar, motsvarande drygt tre miljarder kronor. Stödet är en tillfällig nödlösning då den republikanska majoriteten i kongressen ännu inte godkänt formellt stöd.
Beskedet lämnades av den amerikanska nationelle säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan.
Beslutet att sidsteppa kongressen beror på det amerikanska försvarsdepartementets oro över ryska militära framgångar i östra Ukraina.
TT
Marit Sundberg - DN
12 mars 2024 19:13
USA förbereder nytt militärt stödpaket till Ukraina
USA förbereder ett militärt stödpaket till Ukraina som kan vara värt uppemot 400 miljoner dollar (cirka 4,1 miljarder kronor) – det första i sitt slag i år, uppger två amerikanska befattningshavare till Reuters.
Enligt en av källorna finansieras paketet med pengar som återbetalats till Pentagon för inköp som gjorts nyligen. Paketet väntas omfatta artilleri och bli offentligt under tisdagen.
USA har inte skickat någon militär hjälp till Ukraina på flera månader eftersom republikanerna i kongressen har satt sig på tvären.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram