Vansinnigt Leende & Dokumentsignerande

2024-03-11
Men nu blev det riktigt speciellt, för vad var det för dokument som Magdalena Andersson skrev på, kan det dokumentet möjligen vara kopplat till de sista raderna i denna krönika...
Och är det verkligen Joe Biden som är CiC...

https://www.dn.se/sverige/alex-schulman-jag-sag-ulf-kristerssons-vansinniga-leende-och-jag-skamdes/
"Varför är svenska politiker så pinsamma?
När Natointrädet var klart kände sig Magdalena Andersson så utanför att hon bestämde sig för att leka statsminister. Hon höll ett eget litet tal till nationen, ett skuggtal till vår riktiga statsministers tal kan man väl säga, fast det här sändes på Youtube och inte på SVT.
Gravallvarlig blick, Sverige-nål på bröstet och blågula fanor i bakgrunden och hon började talet med att tilltala lyssnarna: ”Sverige...” Och på Instagram lade hon ut en text där hon statsmannamässigt berättade att ”Sverige är nu ett säkrare land”. Hon var som en liten låtsas-statsminister i en låtsas-värld! Det lustigaste var bilden hon lade ut där hon satt och signerade ett dokument, och jag kan inte ana vad det var för Nato-relaterat dokument, hon sitter ju inte i någon regering. Hon skrev kanske på ett eget litet Nato-dokument? Jag, Magdalena Andersson, godkänner härmed att Sverige går med i Nato.
Det var kanske rart, kanske mänskligt. Men ingenting av de här små pinsamheterna från Andersson går upp mot vad man tvingats stå ut med om man följt Ulf Kristersson under den senaste veckan. Sista stegen in i Nato blev helt enkelt för överväldigande för honom. Jag kan knappt skriva om det, så generande är några av sakerna jag fått bevittna. Varför kan inte svenska politiker nån enda gång vara lite coola? Så fort de hamnar ute i den stora världen blir de bara så underdåniga, så fåniga.
Nej nej, det här ville inte Kristersson missa. Han ville signera själv!
Detta är seden: utrikesministern i det inträdande Nato-landet träffar som ett sista steg USA:s utrikesminister för att signera och överräcka anslutningsinstrumentet. Det är alltså en ceremoniell sak som sker mellan utrikesministrarna. När Finland gick med i Nato var det utrikesminister Pekka Haavisto som träffade USA:s utrikesminister Antony Blinken.
Men inte när det gäller Sverige, nej nej, det här ville inte Kristersson missa. Han ville signera själv! Han tog med sig hustrun och drog med regeringsplanet till Washington, och där stod han sedan med instrumentet och signerade och lämnade över och stackars Tobias Billström fick stå och applådera hysteriskt bredvid, och Blinken tog emot dokumenten och Kristersson var så överlycklig att han själv började applådera åt sin egen historiska gest. Och så fotostund, och då log vår statsminister på ett sätt jag inte sett honom le förut. Ett saligt glitter i ögonen, ett leende som mer gick mot grimas, närmaste avståndet mellan mungiporna var runt statsministerns nacke om ni förstår. Han var så obeskrivligt lycklig där han stod.
Sen var Kristersson bjuden till kongressen för att lyssna på Joe Bidens tal till nationen, och redan tidigt i talet uppmärksammade Biden publiken på att Kristersson var i salongen och alla applåderade statsministern och Kristersson reste sig och där var det igen, det där vansinniga leendet, det var inte en vuxen man som stod där och tog emot jublet, det var ett barn, ett väldigt lyckligt barn.
Varför kan våra politiker inte vara coolare än så här? Varför inte försöka agera lite värdigt? Men det finns annat med Kristerssons underdåniga svassande som inte bara är fånigt, utan kanske också problematiskt på riktigt. Under 110 minuter satt Kristersson på åhörarplats i kongressen, och varje gång Biden uttryckte sig kraftfullt reste sig statsministern och applåderade. Den amerikanska valrörelsen har startat och Biden pratade till allra störst del om inrikespolitiska frågor – Kristersson jublade ändå.
Han skrattade och applåderade och log och förstod väl i glädjeruset aldrig riktigt att han därmed blev Bidens kampanjrekvisita. Den allvarligare frågan: när Kristersson applåderar Biden och därmed på sätt och vis tar ställning i ett amerikanskt val, vad händer med vår position och vår relation till USA ifall det andra laget vinner i det amerikanska valet i höst?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram