Trumps Segervåg I SvD

2024-03-06
Om han är CiC och Sverige är med i NATO....

https://www.svd.se/a/dwxpnA/malin-ekman-vantad-supertisdag-for-donald-trump
"NEW YORK. Som en av valårets höjdpunkter var årets supertisdag ovanligt avslagen.
Förutsägbarheten var väntad men otillfredsställande för den som gillar politisk spänning.
Med två för världen redan välbekanta herrar runt 80 år och brist på utmanare med verklig chans att vinna saknas elementen som brukar skänka dagen nerv.
Både Biden och Trump ser ut att befinna sig på snitslad bana till att nomineras av sina partier.
15 delstater höll primärval på tisdagen och båda kandidater fick överlägset flest röster inom sina partier.
Biden vann alla 15 även om Amerikanska Samoaöarna – ett amerikanskt territorium i södra Stilla havet – blev ett pikant nederlag då den togs hem av den för många okända entreprenören Jason Palmer som vann med 11 röster i ett val som bara 91 väljare deltog i.
På den republikanska sidan hade Donald Trump strax före 21.30 amerikansk östkusttid vunnit tio delstater. Två timmar senare hade han räknat hem ytterligare minst två, medan Haley lyckats knipa Vermont.
När denna text lämnas har Donald Trump vunnit 550 av supertisdagens 865 delegater. Nikki Haley har lyckats vinna 52 av desamma.
Före supertisdagen hade Trump bara förlorat en delstat: Washington D.C. Mot bakgrund av hans etablissemangskritiska retorik lär han betrakta förlusten som en bedrift.
Trumps segervåg sätter press på Nikki Haley, som hittills insisterat på att stanna kvar i racet med motiveringen att 70 procent väljarna vill ha ett annat alternativ än Trump eller Biden. En referens till en tidigare opinionsundersökning om oberoende väljare.
Matematiskt har Haley en mikroskopisk chans att vinna. Trump närmar sig de 1215 delegatröster som krävs för att knipa en nominering och väntas efter valen om en vecka ha passerat gränsen.
Det republikanska partiorganet RNC uppmanar Haley att kliva åt sidan och sluta upp bakom Trump. Haley har hittills struntat i uppmaningen.
Däremot valde Haley att inte hålla något officiellt anförande på tisdagen, något som väcker frågor om hon planerar ett i dagarna och vad hon i så fall kommer att säga.
Många spekulerar i om varför Haley valt att stanna i racet. Om det är för att hon hoppas att de kriminella utredningarna ska sätta stopp för Trump och erbjuda henne en chans, eller avser använda medieexponeringen för att bygga en kampanj som oberoende kandidat.
Det senare är något som hon konsekvent har förnekat. Haley säger att hon alltid varit republikan och inte tänker ställa upp som något annat.
Om Haley höll låg profil på tisdagen, gjorde Trump motsatsen.
I ett långt tal på tisdagskvällen fokuserade Trump på migrationen och vad han betraktar som Bidens fatala misslyckande. Ett sätt att inskärpa en bild av en inkompetent administration samtidigt som Biden försöker bygga förtroende hos väljarna genom att tala om striktare migrationspolitik och enligt uppgifter överväger att använda sin exekutiva makt för att kontrollera den södra gränsen mot Mexiko.
Haley nämnde Trump däremot inte alls. Möjligen med vetskapen att han en dag kommer behöva hennes väljares stöd."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram