Skådespel Att Minnas..

2024-02-09
Ja vad skall man säga om timing och syfte bakom detta...

USA:s president Joe Biden behöll hemligstämplade dokument i privat ägo efter att han lämnat sina officiella ämbeten som senator och vicepresident.
TT-AP
Publicerad 2024-02-08

Biden förvarade hemliga dokument i garaget
Det framkommer i en rapport som nu offentliggjorts. Det rör sig bland annat om hemliga dokument om Afghanistan, som Biden förvarat i en papperskartong i sitt garage.
Men fastän rapporten fastställer att Biden behöll delar av materialet avsiktligt rekommenderas det inte att åtal väcks.
”Vi har haft i beaktande att Biden under en rättegång sannolikt skulle framstå som en sympatisk, välmenande äldre man med dåligt minne inför juryn, så som han gjorde under vår intervju med honom”, skriver särskilde åklagaren Robert Hur, som ligger bakom utredningen.
En vicepresident har rätt att hantera hemlighetsstämplade dokument i bostaden. Däremot borde de ha återlämnats efter ämbetstiden.
Reaktionerna på utredningen lät inte vänta på sig. Representanthusets talman, republikanen Mike Johnson, sade att Joe Biden är ”olämplig” att vara president.
– En man som inte är förmögen att hållas ansvarig för felaktig hantering av hemligstämplad information är verkligen olämplig för det Ovala rummet, sade han.

https://www.svd.se/a/Kno41e/biden-inget-fel-pa-mitt-minne
"Joe Biden sade Mexiko när han menade Egypten. Och i veckan förväxlade han Frankrikes nuvarande president Macron med Mitterrand, nu avliden president på 90-talet.
I en rapport om USA:s presidents hantering av hemligstämplade handlingar beskrivs han som en ”äldre man med dåligt minne” – men Biden slår tillbaka.
Biden slår ifrån sig: Inget fel på mitt minne
– Det är inget fel på mitt minne, kontrade Joe Biden på en hastigt inkallad pressträff i Vita huset på torsdagen, apropå rapportens utsagor om honom själv som en välmenande, äldre man med dåligt minne.
– Jag vet mycket väl vad jag håller på med, sade Biden.
Strax därefter, när han svarade på frågor om ett annat ämne – kriget i Gaza – pratade han dock om Mexikos president när han menade Egyptens.
Den senaste veckan har Biden vid ett tillfälle också sagt att han träffade den tidigare franske presidenten François Mitterrand, när han menade Emmanuel Macron, på ett G7-möte i Storbritannien 2021. Någon dag senare sade han att han, på samma möte, mötte den tyske förbundskanslern Helmut Kohl, när den han träffade var Angela Merkel.
Den trolige utmanaren till Biden i höst, expresidenten Donald Trump, har också gjort sig skyldig till uppseendeväckande förväxlingar offentligt. Men nu faller det mesta ljuset på den 81-årige presidenten snarare än på 77-åringen Trump.
På pressträffen kommenterade Biden den särskilde utredaren Robert Hurs rapport om hur han under perioder mellan ämbeten som senator och vicepresident, före tiden som president, hanterat hemligstämplade handlingar privat.
Han verkade särskilt arg över Robert Hurs kommentarer om hans avlidne son.
”Han mindes inte, ens inom ett tidsspann av flera år, när hans son Beau dog”, skriver Hur i rapporten enligt medier.
– Uppriktigt sagt, när jag fick frågan tänkte jag att det har de fan inte med att göra, sade Biden om sonen som gick bort i hjärncancer 2015.
– Jag behöver inga påminnelser om när han dog.
Hur tillsattes av Trump som republikansk åklagare i Maryland 2017. Men det var Bidens justitieminister Merrick Garland som bad honom granska hanteringen av hemligstämplade handlingar.
Hur anser att det inte finns grund för åtal som kan leda till fällande dom. Men han ägnar även en del utrymme åt att beskriva, inte så smickrande, sin bild av Bidens förmågor och hur han skulle framstå inför en jury som skulle ta ställning till om han gjort något brottsligt.
“Herr Biden skulle sannolikt framställa sig för juryn som han gjort för oss – en sympatisk, välmenande äldre man med dåligt minne”, skriver Hur. "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram