Ökad Putin-Acceptans I DN

2024-02-09
Men om den amerikanska befolkningen börjar se Vladimir Putin som någonting bra 😉

https://www.dn.se/varlden/martin-gelin-carlson-speglar-en-okad-acceptans-for-putin/
"”Är det här en talkshow eller en seriös intervju?” undrade Putin när Tucker Carlson slagit på kameran. Givetvis medveten om att Carlson är amerikansk kabel-tv upp i dagen – rastlös, grälsjuk, ytlig.
Listigt av Putin att leda in Carlson i en 30 minuter lång geopolitisk historielektion. Carlson fick snällt lyssna på den ryske seminarieherren. Ju längre kvällen led desto mer framstod Carlson ut som en skolpojke på kvarsittning. ”Tucker Carlson ser ut som han tagits gisslan av sin lugubre ryska onkel”, anmärkte en tittare.
Journalister från både Ryssland och USA var indignerade på Carlson redan innan intervjun sändes på torsdagskvällen. I en trailer påstod Carlson att västerländska journalister är ointresserade av Putins version av kriget i Ukraina och att han utgör korrektivet.
En provokation som spelade regimen i händerna. Carlsons tidigare arbetsgivare, Murdochfamiljen, äger Wall Street Journal vars 33-årige korrespondent Evan Gershkovich suttit frihetsberövad i Ryssland sedan mars i fjol, anklagad för spioneri. Det hedrar Carlson att han pressade Putin om Gershkovich.
Men det ändrar nog inte på upplevelsen av att Tucker Carlson blev Putins munsbit. ”Han frågade inte en enda fråga om Rysslands attacker på civila”, skrev Washington Post i sitt referat av intervjun. ”Inget nämndes om de misstankar om krigsbrott som riktas mot den ryske ledaren, eller deporteringen av ukrainska barn”.
Högerpopulister som Tucker Carlson är skickliga på att posera som obekväma normbrytare. Men besöket hos Putin speglar en ny acceptans för den ryska ledaren hos Trump och hans sympatisörer, skrev kommentatorn Peter Baker i New York Times. Mer än var fjärde amerikan, 26 procent, hyser i dag en fördelaktig bild av Putin, en ökning från 15 procent 2021, innan kriget mot Ukraina inleddes."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram