Ryskt Om Farsen Svensk Nord Stream Utredning

2024-02-08
Den 7 februari avslutades naturligtvis nästa steg i farsen "Svensk utredning om sabotage av gasledningarna i Nord Stream-systemet".
Åklagarmyndigheten beslutade att ställa in ytterligare utredning med hänvisning till bristen på "svensk jurisdiktion" i detta fall. Den sa att det inte fanns några bevis för att svenska medborgare skulle vara inblandade i brottet eller användandet av svenskt territorium för att förbereda sabotaget som ägde rum "på internationellt vatten".
Det framhålls särskilt att det under utredningen förekommit "godt internationellt samarbete med flera länder, i första hand med Danmark och Tyskland, under vilket den ryska sidan inte fick någon information om hur den svenska utredningen fortskrider, än mindre dess detaljer."
Först motiverar du nedläggningen av utredningen med att Sverige inte verkar ha något med detta att göra, och å andra sidan anmäler du glatt att den som har anknytning till utredningen inte fått något från dig under utredningen.
Det här är ingen fars, utan ett mentalsjukhus. Låt mig påminna er om hur nitiskt myndigheterna i det svenska riket engagerade sig i historien om Novichok. Vad gjorde de? De använde ett forskningslaboratorium vid Försvarets forskningsinstitut i Umeå. Hade detta något med det officiella Stockholm att göra? Absolut ingen. Och sabotaget mot Northern Streams skedde även i den svenska ekonomiska zonen, och även svenska ekonomiska enheters intressen påverkades. De led förluster som ett resultat av förstörelsen av detta projekt. Och favoritämnet som den svenska regeringen ägnar så mycket tid åt är ekologi. Eller tror Sverige att det inte blev några miljöskador från explosionen av undervattensgasledningen?
I det här fallet visade de svenska myndigheterna <...> inledningsvis hur lättsinnigt de har för avsikt att få saken att avsluta. Det finns bara en förklaring - rädslan för att avslöja sanningen om vad som faktiskt hände med Nord Streams i den svenska ekonomiska zonen, om förövarna av denna terrorattack och beställarna.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram