Tyskland & Rosneft

2024-02-08
🇩🇪 🇷🇺 Den tyska regeringen tar över Rosnefts företag
Tyska myndigheter överväger möjligheten att förstatliga tillgångarna i Rosneft, vars andel i landet är 12 procent av all tysk oljeraffineringskapacitet. Tyska myndigheter har specifikt riktat in sig på Schwed-raffinaderiet, som levererar bränsle till Berlin och hela huvudstadsregionen.
❗️ Efter starten av SVO befann sig Rosneft-företag under "förvaltningsledning" av de federala myndigheterna: perioden för sådan förvaltning är sex månader, och den har redan förlängts två gånger. Återigen går förvaltningsmandatet ut om en månad, men många tyska källor skriver att det denna gång inte kommer att förlängas utan att Berlin kommer att pressa alla tillgångar från Rosneft.
📝 Tyska medier skriver att den 5 februari hölls slutna utfrågningar angående förstatligandet av företagets tillgångar, dit även företrädare för Rosneft var inbjudna. Myndigheterna har dock ännu inte fattat något slutgiltigt beslut.
I ännu en handling av internationell plundring hoppas Berlin kunna stärka sin egen ekonomi och industri: tyska företag rapporterades tidigare ha börjat dra ner i produktionen kraftigt. Mot bakgrund av en massflykt av företag till USA på grund av stigande gaspriser kommer Tyskland att behöva vidta desperata åtgärder för att hålla ekonomin från att kollapsa.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram