SJ:s VD Ursäktar

2024-02-07
Monica Cecilia Lingegård, född 22 december 1962 i Farsta församling, Stockholms stad, är en svensk företagsledare.
1987 blev Monica Lingegård civilekonom vid Stockholms universitet. Lingegård började som it-konsult hos Cap Gemini samt har varit anställd vid SEB, Spray.se och var mellan 2005 och 2010 vd på Prenax och säkerhetsföretaget G4S i Sverige. Tiden mellan 2011 och 2020 var hon VD för Samhall . Sedan augusti 2020 är Lingegård VD och koncernchef för SJ.
2015 blev hon utsedd till årets VD i kategorin "stora företag" av ledarsakapssajten motivation.se 2016 var Lingegård listad på plats 21 i Veckans Affärers "Näringslivets 111 mäktigaste kvinnor".
Lingegård är styrelseordförande för bransch- och arbetsgivarorganisationen Tågföretagen samt sitter i styrelsen för Humana AB.
Så om folket(!) förtjänar bättre, varför är det då så här.....
Att komma med ursäkter i sammanhang som dessa - särskilt med den jävla meritlistan - skapar för det första främst ilska och för det andra så är väl snarast förklaringen till att varför är det enda som betyder någonting.....
https://omni.se/sj-ber-om-ursakt-svenska-folket-fortjanar-battre/a/3EvgBM
"SJ ber om ursäkt: ”Svenska folket förtjänar bättre”
SJ:s vd Monica Lingegård har mejlat ut en ursäkt till alla tågbolagets kunder efter den senaste tidens tågkaos. Enligt Lingegård har den gångna vintern varit den sämsta på över tio år för den svenska järnvägen.
”Alla ni kunder och hela svenska folket förtjänar något bättre, helt enkelt en järnväg som man kan lita på”, skriver hon.
Enligt SJ är ihållande kylan och extrema snömängderna en del av förklaringen till problemen. Det kalla vädret har orsakat skador på tågvagnarna och gjort att tågen måste tinas upp innan användning. Lingegård skriver också att det inte är någon hemlighet att den svenska järnvägen är i ett alldeles för dåligt skick.
”Vi är i full gång med att sammanställa och dra lärdomar av denna vinter för att i möjligaste mån undvika samma situation kommande vintrar”, skriver hon."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram