Varnande FN-Chefer

2024-01-31
Hur vet man hur korrumperad en struktur är...
https://www.svd.se/a/JQj17J/fn-chefer-unrwa-kan-inte-ersattas
"FN-chefer varnar länder för att dra in utbetalningarna till flyktingorganet Unrwa. Organisationens hjälpinsatser i Gaza går inte att ersätta, skriver cheferna i ett uttalande.
FN-chefer varnar: Unrwa kan inte ersättas
Flera länder har pausat bistånd till organet efter anklagelserna att dess anställda var inblandade i Hamas-attackerna mot Israel i oktober. Däribland Sverige, USA, Frankrike, Storbritannien, Tyskland och Japan.
”Att dra in medel från Unrwa är farligt och skulle resultera i kollaps av det humanitära systemet i Gaza”, skriver FN:s permanenta samordningskommitté i ett uttalande.
Ingen annan enhet har kapacitet att leverera den omfattning och bredd av hjälp som 2,2 miljoner människor i Gaza akut behöver, enligt cheferna.
Kommittén samlar byråchefer på högsta nivå i flera av FN:s organ, däribland Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s människorättsorgan OHCHR, Unicef och FN:s livsmedelsprogram.
Anklagelserna mot Unrwa – FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar – gäller misstankar om att anställda deltagit i terrorstämplade Hamas attack mot Israel den 7 oktober. Misstankarna gäller i första hand tolv personer.
Svenska biståndsmyndigheten Sida meddelade på tisdagen att den beslutat att stoppa de kommande utbetalningarna till Unrwa. Det handlar om 31 miljoner kronor som i stället ska omfördelas till andra humanitära organisationer."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram