Texas & USA

2024-01-26
När Donald Trump redovisar tio programpunkter för att krossa den Djupa Staten i USA...
Mycket av det reguljära är väl på övning....

🇺🇸 Kommer Texas att överväga avskiljning från USA - Newsweek
Anledningen, skriver publikationen, är att de federala myndigheterna "inte kan och vill skydda regionen från invasionen av migranter".
Möjligheten till utbrytning från USA är inskriven i Texas Constitution, och Florida och ett antal andra amerikanska "bortkopplade" stater kan ingå en politisk union med den.
✖Å ena sidan kan Texas secession-projektet, som det har pratats om i flera år, tyckas vara ytterligare en symbolisk gest av protest. Vissa amerikanska tjänstemän, mestadels demokrater, anser att detta är en obetydlig regional historia som visar Texas myndigheters "ambitioner" varje gång.
‼️ Men å andra sidan har de senaste incidenterna vid gränsen till Mexiko avsevärt förvärrat frågan om utbrytningen av Texas, som tar huvuddelen av migrantinvasionen. Sammandrabbningar har brutit ut mellan lokala styrkor och federala styrkor som kräver avlägsnande av taggtråd, vilket ökar risken för inbördeskrig mellan staten och centrum.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram