Skyttedal & Busch

2024-01-24
Ja det kommer som sagt mer längs den vägen...
https://www.svd.se/a/xgLz0j/skyttedal-far-fri-tv-tid-maximerar-skadan-for-busch
"Så svarar Sara Skyttedal på frågan hur Ebba Busch (KD) agerat kring petningen av partiets förstanamn på europaparlamentslistan.
Kristdemokraternas partiledare själv stod nyligen i den svenska riksdagen och anklagade Magdalena Andersson (S) för att ljuga. Samtidigt som motståndare gärna tar upp att KD-ledaren erkänt grovt förtal.
Bedrägeri. Lögn. Förtal.
Skickliga politiker vet hur man använder förtroendebranschens känsloladdade ord för maximal kittlande uppmärksamhet. Busch brukar vara en av de bästa på det. Frågan är om hon nu mött sin överkvinna.
Skyttedal väntade några dagar med att ge sin version av händelserna och det betalade sig. Den petade parlamentarikern fick SVT:s prestigeprogram ”30 minuter” att åka ner till Bryssel och leverera en mycket Skyttedal-sympatisk special. Klädd i oskuldens vitt som en Mona Sahlin på förlåt-pressträff uppträdde den mästerliga mediedomptören Skyttedal.
Programledaren Anders Holmberg köper helt hennes narrativ så till den grad att det känns mer som ”Min sanning” med Anna Hedenmo än en utfrågning i 30 minuter.
Skyttedal spelar ofta rollen av person i chock, som använder programledaren för att lägga ett pussel av vad som egentligen hänt.
Skyttedal är stundom återhållsam. När hon lite kokett pratar om att i hennes parti får partiledaren igenom sin vilja blir det nästan Lady Di-vibbar, från den ikoniska intervjun där prinsessan av Wales pratade om att det var tre i äktenskapet.
Sara Skyttedal som det perfekta offret.
Har inte Skyttedal gjort något fel? Hon sträcker sig till att säga att det inte är bra att ha pratat med SD om att sälja konsulttjänster för att få ett närmande mellan de olika partigrupperna till höger i parlamentet.
Men hon dementerar å det kraftigaste att hon krävt att få bli förstanamn på SD:s lista.
Skyttedal hävdar att Busch vetat allt sedan i höstas – och att ingen ny information tillkommit. Det som skett, enligt Skyttedal, är en tudelad plan för hennes avsättning. Den ena aspekten är att partiledningen väntat på att få hennes och hennes medarbetares material inför valrörelsen. Som när ett företag står vid konkursens rand, men alla anställda får stanna uppe halva natten och komma på nya idéer som kan bli räddningen. När VD:n i soluppgången samlar in allt material så sparkar han sedan samtliga.
Den andra anklagelsen handlar om att Busch varken ville ha Skyttedal eller David Lega men att partiet inte hade något bättre namn att komma med. Förrän Alice Teodurescu Måwe sa ja.
Skyttedal vill verkligen orsaka Busch maximal skada genom att elda på så många falangstrider som möjligt. Även fallet Lars Adaktusson tas upp, och att Skyttedal nu eftertänksamt insett att hon i den förra valrörelsen “agerat bödel” åt honom och att partiledningen ljög för henne då.
Skyttedal både tar upp och avfärdar motivet att Busch likt en elak styvmoder är rädd för den nya Snövit och känt en konkurrens. Men Skyttedal trycker desto mer på att Busch kallat henne “för höger”. Däri ligger implicit kritiken att en ryggradslös Busch svängt vänster ut för att kunna rädda sitt eget partiledarskinn efter intern kritik.
SD får en liten känga för att de är löftesbrytare som skvallrar om förtroliga samtal, men samtidigt finns det också många öppningar. Skyttedal säger att hon aldrig fått frågan om att stå på deras lista, men vet inte vad hon skulle svara om hon skulle fått det.
Blink blink.
Busch blir alltmer tilltufsad. Hon anklagades för att kasta förre partisekreteraren Johan Ingerö under bussen i en tidigare fas av Skyttedalsdramat. Nu framställs hon som partiledaren som kör över den interna partidemokratin för att placera en personlig kompis på ett toppjobb. Falsk och manipulerande.
När Ebba Busch mötte medierna på onsdagseftermiddagen lyfte hon blicken till Natoprocessen och energisamtal. Vilket nog många ändå anser vara viktigare än det partiinterna bråket. Just definitionen om hur mycket samtal det var kring Sveriges energiframtid var det som bråket med Magdalena Andersson handlade om.
Med den passivaggressiva formuleringen att hon ändå förstod det “mediala intresset” efter Skyttedals intervju valde Busch den värdiga vägen. Hon undvek att kommentera anklagelserna om att vara bedräglig med att säga att det var bättre att prata direkt med Skyttedal än att ha en “visklek” med journalister.
Om Skyttedal påminde om en brittisk prinsessa som avslöjade sanningen om guldburens begränsningar var Busch partimorsan som självutplånande sa att allt handlar om att hålla ihop partiet. Undermeningen var att det är okej att arga ungar skriker okvädningsord, mamma Busch låter sig inte rubbas.
Skyttedal låter nog inte detta vara det sista som skrivs i denna historia. Det bästa man kan säga om det kristdemokratiska kaoset är att de har verkligen lyckats få upp etik och moral på dagordningen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram