Skyttedal Petad Från EU-Vallistan

2024-01-19
Ja vem vet när någon lär sig någonting av värde....
Part i politik säger Conny 😉

https://www.svd.se/a/ab6OQE/skyttedal-petas-inte-fortroende

"KD har inte längre förtroende för EU-parlamentarikern Sara Skyttedal och hon petas nu från listan till EU-valet, något som SVT var först med att rapportera.
Sara Skyttedal har varit EU-parlamentariker sedan 2019 men petades från förstaplatsen på listan av KD:s nomineringskommitté. I oktober tog hon dock tillbaka förstaplatsen efter att partifullmäktige röstat om saken.
Nu petas hon alltså igen och i stället kandiderar debattören Alice Teodorescu Måwe till Europaparlamentet för Kristdemokraterna. Teodorescu Måwe har tidigare arbetat med Moderaternas idéprogram men ska nu företräda KD.
”Bakgrunden är att det har kommit till vår kännedom att hon har sökt möjligheter till uppdrag hos ett annat parti. Hon har därutöver redogjort för agerandet på ett sätt som gör att det inte längre finns förtroende”, säger partisekreterare Liza-Maria Norlin i ett mejl till TT.
Enligt uppgifter till SvD ska Skyttedal ha erbjudit sina tjänster till Sverigedemokraterna.
SD:s stabschef Linus Bylund skriver till SvD:
”Oavsett vilken person det gäller så skulle jag inte kommentera huruvida någon enskild människa har kontaktat någon i vårt parti. Man ska kunna prata med oss utan att bli röjd i media.”
Kristdemokraterna kommer att hålla en pressträff senare under dagen om nyheten. Partistyrelsen ska även kalla till extra partifullmäktige för att välja ett nytt förstanamn till KD:s valsedel, skriver partiet i mejlet till TT."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram