Tunnelbråk I New York Synagoga

2024-01-10
Nämen har den Djupa Staten korrumperat religioner också, det var väl överraskande....
"Flera judiska studenter har gripits efter våldsamheter i en synagoga i New York. Oroligheterna bröt ut efter att ett byggföretag stoppats från att fylla igen en hemlig tunnel som grävts under synagogan.
Tunneln upptäcktes nyligen under den ultraortodoxa judiska rörelsen Chabads högkvarter i New York-stadsdelen Brooklyn. Den rörelsens talesperson Motti Seligson skriver i ett uttalande att den grävts av en grupp ”extremistiska studenter” i syfte att få åtkomst till synagogan under alla tider.
För att bygga tunneln behövde studenterna ta sig igenom flera väggar. När synagogan fick veta vad som hänt beslutade man sig för att laga väggarna och fylla den hemliga, otillåtna tunneln med cement, rapporterar AP.
När byggarbetare anlände på måndagen möttes de av upprörda studenter som ville skydda sin tunnel.
”Försöken avbröts av extremister som bröt sig igenom väggen till synagogan och vandaliserade helgedomen i ett försök att göra sitt obehöriga tillträde beständigt”, skriver Motti Seligson i ett uttalande.
Studenter gick ned i tunneln för att hindra byggarbetarna från att fylla den med cement.
Polis kallades till platsen och våldsamheter uppstod. I klipp som sprids på sociala medier syns hur bänkar slits upp från sina platser och kastas runt av de ortodoxa studenterna. Ett annat klipp visar hur en grupp studenter rusar mot en polis som svarar med att spruta pepparsprej.
Sammanlagt tio personer greps av polis, rapporterar AP.
Byggnaden ska nu undersökas av myndigheterna för att se hur den hemliga tunneln påverkar säkerheten.
”Vi hoppas och ber för att skyndsamt kunna återställa den här heliga platsen”, skriver Motti Seligson."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram