Haley-Hopp I SvD..

2024-01-06
Förutom då alltså att Niki Haley inte kan väljas på grund av att hennes föräldrar inte var amerikanska medborgare när hon föddes..
"Men Haley kan även hoppas på att USA:s högsta domstol sätter stopp för Trump. I två delstater, Colorado och Maine, har han förbjudits att stå på valsedeln. Det politiskt känsliga fallet har överklagats från flera håll. På fredagen kom beskedet att HD tar upp det till skyndsam prövning.
Det de nio domarna i Högsta domstolen ska avgöra är om Trump gjorde sig skyldig till eller bistod ett ”uppror” mot USA genom sin uppmaning till sina anhängare den 6 januari 2021 att ”kämpa som tusan” mot Bidens valseger.
Colorado och Maine är i sig inte viktiga för Trump vad gäller hans chans i november. Men skulle domstolen döma mot honom så gäller beslutet samtliga 50 delstater.
Då är det game over för Trump.
Utöver det står den förre presidenten inför fyra brottsåtal, varav två handlar om misstänkt valfusk. En federal rättegång är planerad till början av mars. Men det är oklart om schemat håller och om någon dom ens hinner komma före valdagen i november. Och, förstås, om Trump då fälls eller frias.
Klart är dock: ingenting hindrar en åtalad eller brottsdömd presidentkandidat från att vinna ett val. Och hittills har Trumps stöd bara ökat med varje åtal."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram