Exponentiell Amerikansk Statsskuld Uppe I 34 001 493 655 565,48 Dollar

2024-01-03
Det amerikanska finansdepartementet har en sjuklig vana att avslöja stora, runda skulder runt stora kalendermilstolpar, och det nya året 2024 var inte annorlunda eftersom det enligt det senaste Treasury Daily Statement som publicerades efter stängningen idag och som återspeglar det amerikanska finansdepartementets finansiella rapporter per Den 29 december 2023 var USA:s totala skuld vid årets slut - drumroll - drygt 34 biljoner dollar för första gången någonsin, eller 34 001 493 655 565,48 dollar för att vara exakt.
Eftersom detta är ett ämne som vi har behandlat mer eller mindre dagligen under vår 15-åriga existens, behöver vi inte säga så mycket för att visa ett diagram över den totala amerikanska skulden sedan zerohedge lanserades i januari 2009, då den totala amerikanska skulden endast var 10,6 biljoner dollar . Vi har säkert kommit långt sedan dess.
Något sammanhang: USA:s skuld ökade med...
1 biljon dollar under de senaste 3 månaderna
2 biljoner dollar under de senaste 6 månaderna
4 biljoner dollar under de senaste 2 åren
11 biljoner dollar under de senaste fyra åren
... och så vidare. Du får den exponentiella bilden. Vid det här laget vet alla hur det här slutar - säkerligen gör CBO ...
... men eftersom det inte finns något sätt att vända det katastrofala resultatet, är det ingen idé att ens prata om det. I bästa fall kan man bara förbereda sig för det oundvikliga hyperinflationsresultatet, vilket skulle vara goda nyheter för vad som nu är över 1 biljon dollar i räntekostnader: trots allt måste någon devalvera den valuta som räntan ska betalas i.
Och eftersom det inte längre finns en utväg, kan vi lika gärna skämta om det, så tänk på detta: under det tredje kvartalet, när USA:s BNP förmodas växte med en 4,9% årstakt - knappast en sak av lågkonjunkturer - ökade 547 miljarder dollar i nominellt värde (inte reala) dollar, ökade det amerikanska budgetunderskottet med hela 622 miljarder dollar.
Detta förklarar inte bara var USA:s "tillväxt" har kommit ifrån, utan väcker frågan hur mycket skuld som kommer att behövas när USA hamnar i en officiell lågkonjunktur.
Eller faktiskt inte, för vid det här laget är det bästa någon kan göra att polera mässingen på titanic medan man väntar på det oundvikliga, som fångas så levande av följande slutspelsdiagram.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram