McCarthy Redo För Plats Hos Trump

2023-12-11
"I början av oktober innehade Kevin McCarthy kongressens tyngsta roll. I december kommer han att lämna representanthuset helt efter 16 år som ledamot. Han har däremellan hunnit bli den första talmannen i USA:s historia som avsätts i en misstroendeomröstning.
Men politiken har McCarthy inga planer på att lämna. När avgångsbeskedet kom sade 58-åringen från Kalifornien att han ser fram emot att arbeta med att ta fram nästa generations republikanska ledare.
”Jag lämnar kongressen, inte kampen”, skrev han i Wall Street Journal.
Fortsättningen skulle kunna bli en ny Trumpadministration. McCarthy är redo att sitta i regeringen om expresidenten återvänder till Vita huset efter valet 2024, säger han i en intervju med CBS.
– Jag jobbade med Trump i många frågor. Vi arbetade tillsammans för att få en majoritet (i representanthuset reds anm) Men vi har också en relation där vi är väldigt ärliga med varandra.
Med mindre än ett år kvar till valdagen leder Trump stort i kampen om att bli Republikanernas presidentkandidat. McCarthy tror att en ny duell mellan expresidenten och Joe Biden kan resultera i stora framgångar för partiet.
– Om Biden förblir Demokraternas kandidat tror jag att Trump kommer vinna, att Republikanerna får fler mandat i representanthuset och att republikanerna vinner senaten, säger han till CBS."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram