WaPo-Woke Demonstration

2023-12-08
"Över 750 vakna anställda på extremvänstern Washington Post har inlett en 24-timmars strejk, vilket markerar den största protesten mot tidningen på nästan 50 år.
Strejken är särskilt en av de största arbetaraktionerna i Washington DC:s senaste historia, enligt Axios. Anställda, även kända som "Posties", uppmanar allmänheten att stå i solidaritet med dem genom att bojkotta Postens innehåll under strejkens varaktighet.
Denna strejk är toppen av en spänningsuppbyggande 18 månaders kontraktsförhandlingar mellan Postens ledning och dess personal. Spänningarna ökade förra veckan mitt i surrandet av potentiella uppsägningar om företaget inte skulle nå sina mål för buyout.
Tidningen, som står inför ett brant underskott på 100 miljoner dollar för året, har tillkännagett planer på att minska cirka 240 jobb, särskilt inriktat på den lokala nyhetsavdelningen. Ändå, trots dessa svåra omständigheter, har bara hälften av de planerade tjänsterna lämnats genom frivilliga avgångar.
Fackföreningen som representerar de strejkande anställda, Washington Post Guild, anklagar ledningen för att inte "förhandla i god tro". Deras krav är inriktade på att uppnå lika lön, säkra höjningar för att hålla jämna steg med inflationstakten och upprätthålla flexibel distansarbete."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram