Reinfeldt Om Skandalderbyt

2023-05-31

Jaså var det riggat, men det var väl oväntat i alla fall... 😉

https://www.svd.se/a/0Q0d86/reinfeldt-efter-derbyt-val-forberedd-aktion?fbclid=IwAR0e_l0ML40Z8U6DSqcXfZyILV2tJvjYDH2nho5kCHvI1fkqEYRjhI8NZV0

"Reinfeldt: ”De bytte om under ett svart skynke”
SvFF-ordföranden hade bjudit in till en allmän frågestund i Solna, två dagar efter skandalderbyt mellan Djurgården och AIK. Matchen avbröts efter att pyroteknik kastats i från AIK-klacken och därefter hamnade maskerade huliganer i slagsmål med polis och ordningsvakter.
Reinfeldt inledde med att prata om att svensk fotboll häromåret övergav den så kallade villkorstrappan, för att i stället individuellt straffa de supportrar som stör ordningen.
– Vi anar att vi har brister i vår exkluderingsstrategi, säger han.
– Här vill jag understryka att de problem som klubbarna har är att de som har arrangörsansvaret på arenorna inte lämnar ut bildmaterialet. Det gör att det är svårare att använda exkluderingsstrategin, det tycker jag att vi ska visa respekt inför.
Reinfeldt fortsätter:
– Här har vi ett av våra problem. Men får jag också nämna ett annat problem som ni såg. Det var en mycket omfattande ordningsstörning, det handlade om mycket stora delar av publiken. Den var dessutom väldigt väl förberedd, så att vi inte missar det. Det drogs ett svart skynke över delar av publiken under vilket man bytte om till uniforma svarta kläder, och uppträdde sedan i syfte att inte kunna identifieras och med detta hoppade man in på planen.
Svenska Fotbollförbundet nya ordförande Fredrik Reinfeldt.
– Det är alltså inte bara så att det är en ordningsstörning i stunden. Det är en väl förberedd aktion. Som också involverar klädbyte och som är gjord i syfte att undkomma identifiering och att ställas till svars för sina gärningar.
Den förre statsministern konstaterar att ordningsstörningarna är ett utspritt problem i fotbolls-Sverige, där flera klubbar har problem.
– Det kanske bara är viktigt att säga det uppenbara: Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är alltså inte okej. Det är inte en förmildrande omständighet för någon gärningsman att han känner att han är ledsen eller mår lite dåligt. Det accepterar vi inte i något sammanhang.
Reinfeldt är samtidigt tydlig med att han inte vill se ett återinförande av villkorstrappan.
– Jag tycker inte vi ska återgå till kollektiv bestraffning, jag vet hur kritiken såg ut.
Först efter ungefär en timmes uppehåll kunde matchen på Tele2 arena återupptas. Fredrik Reinfeldt konstaterar att de fans som stör ordningen ”besitter ett betydande våldskapital”. Han ser också risker med att problemen på fotbollsarenorna eskalerar.
– Om detta fortsätter kommer vi snart ha ett läge där en ivägskjuten bengal hamnar i ansiktet på en femåring, säger han."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram