Spelbolagsfinanschef Häktad För Grovt Insiderbrott

2023-03-28
Se där,, en till...
https://www.dagensjuridik.se/nyheter/finanschef-haktad-misstankt-for-grovt-insiderbrott/?fbclid=IwAR0tvWXYGZcwRvjbUBOSK0AFeJWdqvYFfC91ihw8kI7fLBoA-NlIbdzQA7A
Finanschef häktad misstänkt för grovt insiderbrott
Finanschef för ett spelbolag är häktad, misstänkt för grovt insiderbrott vid fem tillfällen. Beslut om åtal väntas senast 5 april.
Ekobrottsmyndigheten misstänker att en finanschef vid ett spelbolag har gjort sig skyldig till grovt insiderbrott. Under torsdagen häktades mannen.
Enligt tingsrättens häktningsbeslut är finanschefen på sannolika skäl misstänkt för fem fall av grovt insiderbrott.
De grova insiderbrotten ska ha begåtts november 2021, oktober till och med november 2022, maj 2021, maj och juni 2021 och augusti 2021.
Restriktioner⬇️
Enligt tingsrättens häktningsbeslut får åklagaren tillstånd att meddelar restriktioner.
Restriktionerna avser inskränkningar i rätten att vistas i gemensamhet, ta emot besök, stå i förbindelse med annan genom elektronisk kommunikation och sända och ta emot försändelser.
De särskilda häktningsskälen uppges vara att det finns risk för att finanschefen genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.
Enligt tingsrätten är denna risk sådan att åklagarens begäran om restriktioner godtas.
”Skälen för häktning och angivna restriktioner uppväger det intrång eller men i övrigt som åtgärden innebär för N.N eller för något annat motstående intresse”, skriver tingsrätten.
Bolaget offentliggör nyheten⬇️
Spelbolaget skriver i ett pressmeddelande att en av dess anställda utreds för insiderbrott. Bolaget samarbetar med de svenska myndigheterna.
Vidare skriver spelbolaget att ingen annan anställd på bolaget eller styrelsemedlem är misstänkt för delaktighet i det misstänkta insiderbrottet. Inte heller bolaget är misstänkt för något olagligt. Bolaget och dess verksamhet påverkas inte av situationen, uppger bolaget.
I målet finns även ytterligare en person som förordnats en offentlig försvarare, men den personen har inte begärts häktad.
Åklagaren ska väcka åtal senast senast den 5 april 2023.
SARA JOHANSSON
sara.johansson@dagensjuridik.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram